Βρετανίδα τουρίστρια αντιμέτωπη ακόμη και με τη θανατική ποινή στην Αίγυπτο επειδή μετέφερε παυσίπονα

Βρετανίδα τουρίστρια αντιμέτωπη ακόμη και με τη θανατική ποινή στην Αίγυπτο επειδή μετέφερε παυσίπονα Facebook Twitter
2

Υπό κράτηση βρίσκεται μία Βρετανίδα στην Αίγυπτο και αντιμετωπίζει μεγάλη ποινή φυλάκισης, ενώ φέρεται να υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο θανατικής ποινής, επειδή μετέφερε παυσίπονα κατά την άφιξή της στη χώρα.


Ειδικότερα, η 33χρονη Laura Plummer συνελήφθη όταν βρέθηκε στη βαλίτσα της τραμαδόλη (οπιοειδές αναλγητικό) και ναπροξένη (μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο) που προορίζονταν για τον σύζυγό της, ο οποίος υποφέρει από πόνους στην πλάτη.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 33χρονη υπέγραψε μία δήλωση 38 σελίδων στα αραβικά, πιστεύοντας ότι έτσι θα της επιτρέψουν αν φύγει από το αεροδρόμιο. Αντιθέτως όμως, τέθηκε υπό κράτηση σε ένα κελί διαστάσεων 4,5μ επί 4,5μ, μαζί με άλλες 25 γυναίκες, όπου παραμένει εδώ και σχεδόν έναν μήνα.


Ο αδελφός της, James Plummer, δήλωσε πως είπαν στην οικογένεια ότι η Laura μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και 25 χρόνια φυλάκισης, ενώ ένας δικηγόρος έκανε λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο θανατικής ποινής, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Sun.


Είπε πως πιστεύει ότι η αδερφή του συνελήφθη για αυτό που οι αρχές στην Αίγυπτο αποκαλούν «παράνομη διακίνηση ναρκωτικών», όμως ο ίδιος επισήμανε ότι η Laura είχε μαζί της μόνο μία μικρή ποσότητα φαρμάκων για τον Αιγύπτιο σύζυγό της, τον οποίο επισκέπτεται δύο με τέσσερις φορές τον χρόνο και υποφέρει από πόνους μετά από ένα ατύχημα. 

Βρετανίδα τουρίστρια αντιμέτωπη ακόμη και με τη θανατική ποινή στην Αίγυπτο επειδή μετέφερε παυσίπονα Facebook Twitter


Η Sun ανέφερε πως η 33χρονη είχε μαζί της συνολικά 116 δισκία τραμαδόλης και κάποια ναπροξένης.


Ο James Plummer ανέφερε η μητέρα τους και οι αδερφές τους ταξίδεψαν στην Αίγυπτο για να επισκεφτούν τη Laura μετά τη σύλληψή της στις 9 Οκτωβρίου. «Λένε ότι είναι αγνώριστη. Όταν την είδαν, ήταν σαν ζόμπι», δήλωσε. Πρόσθεσε πως τα μαλλιά της έχουν αρχίσει να πέφτουν λόγω του στρες και εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει.


«Δεν νομίζω ότι είναι αρκετά σκληρή για να επιβιώσει. Έχει φοβία να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες άλλων, πόσω μάλλον να μοιράζεται μία, και να κοιμάται στο ίδιο πάτωμα με τόσα άτομα. Αυτό θα είναι απαίσιο για εκείνη, θα είναι τραυματικό», είπε.


Σύμφωνα με τη Sun, η τραμαδόλη είναι νόμιμη στη Βρετανία, αλλά απαιτείται συνταγογράφηση, ενώ είναι παράνομη στην Αίγυπτο καθώς χρησιμοποιείται από χρήστες ηρωίνης ως υποκατάστατο.

Η Laura αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη για την τρίτη ακρόασή της.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1.500 στρατιώτες στην Ρωσία-Σύντομα θα στείλουν περισσότερους

Διεθνή / Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1.500 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων στην Ρωσία

Στέλνει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ενισχύσεις στον Πούτιν για τον πόλεμο της Ουκρανίας; - Τα 1.500 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσίας της Νότιας Κορέας
LIFO NEWSROOM
Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM