«Η κόλαση είναι εδώ» - Η συγκλονιστική φωτογραφία που καταγράφει τον τρόμο των ελεφάντων

«Η κόλαση είναι εδώ» - Η συγκλονιστική φωτογραφία που καταγράφει τον τρόμο των ελεφάντων Facebook Twitter
4

H φωτιά καίει το δέρμα του νεαρού ελέφαντα καθώς η οργισμένη μητέρα του επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο της διαφυγής τους.

Το μικρό ελεφαντάκι κραυγάζει από σύγχυση και φόβο καθώς μια πύρινη μπάλα σκάει στα πόδια του. Φλεγόμενες μπάλες από πίσσα και κροτίδες συνεχίζουν να εκτοξεύονται εναντίον τους ενώ από το πλήθος ανθρώπων ακούγονται γέλια και επιφωνήματα.

Στην περιοχή Bankura της Δυτικής Βεγγάλης, αυτό το είδος bullying είναι καθημερινή ρουτίνα, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Η Ινδία είναι το σημαντικότερο καταφύγιο για τον ασιατικό ελέφαντα καθώς φιλοξενεί πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.

Όμως, αυτό ακριβώς οδηγεί στη βαρβαρότητα των ανθρώπων καθώς οι ζωτικοί τόποι των ελεφάντων και οι διαδρομές τους εξακολουθούν να καταστρέφονται.

Η πολεμική μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων κλιμακώνεται σε θανατηφόρο βαθμό.

Τη συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό ο Biplab Hazra και κέρδισε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Sanctuary Wildlife Photography 2017.

Η σκληρότητα της σύγκρουσης ανθρώπου-ζώου με τίτλο «Η κόλαση είναι εδώ» αποτυπώνει παράλληλα το πώς αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα υποφέρουν την «ταπείνωση», όπως λέει ο φωτογράφος.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM