H Microsoft αγοράζει την εφαρμογή SWNG που δημιουργεί «ζωντανές» φωτογραφίες

H Microsoft αγοράζει την εφαρμογή SWNG που δημιουργεί «ζωντανές» φωτογραφίες Facebook Twitter
0

H τεχνολογία της εικόνας καθώς και η έξυπνη τεχνολογία της νέας απεικόνισης παραμένουν «καυτές» περιοχές στις εφαρμογές όχι μόνο των σημερινών καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων. Χθες η Microsoft ανακοίνωσε ότι «αγοράζει» το ταλέντο και την τεχνολογία μιας νεοφυούς επιχείρησης που ονομάζεται Swιng Technologies για να της δώσει ώθηση να καταφέρει πιο λαμπρά αποτελέσματα στο μέλλον.

Η Swιng Technologies ανέπτυξε μια εφαρμογή που της έδωσε το όνομα Swng (αρχικά την είπε Polaroid Swing αλλά λόγω δικαστικών αποφάσεων το Polaroid κόπηκε) που επιτρέπει να καταγράφουμε ιμπρεσιονιστικά, σύντομα βίντεο τα οποία μοιάζουν με GIF, αλλά έχουν ως βασική διαφορά ότι δεν κοινούνται αέναα σε μια λούπα μόνα τους, αντίθετα μπορούμε να τα «μετακινούμε» μόνοι μας, σέρνοντας το δάχτυλό μας ή ένα ποντίκι πάνω σε αυτά. Αυτο το νέο startup, λοιπόν, είναι έτοιμο να ενταχθεί στο τμήμα του Skype της Microsoft, ανέφεραν χθες και οι δύο εταιρείες. Αν και το Skype από την μεριά του είναι περισσότερο γνωστό ως μια εφαρμογή που επιτρέπει να πραγματοποιούμε φωνητικές ή βίντεο κλήσεις, και ειδικά αν κοιτάξουμε ότι πρόσφατα μπήκε σε μια πορεία αισθητικής ανανέωσης, ενσματώνοντας την Cortana κι ένα νέο look σε μια σύνθεση που θυμίζει αρκετά το Snapchat, δεν είναι πολύ σαφές τι ακριβώς θα κάνει η Swιng στη Microsoft.

O γίγαντας του λογισμικού πάντως θεωρεί ότι τόσο η τεχνολογία όσο και οι υπάλληλοι που εργάζονται επί του παρόντος στην Swιng θα μεταβούν όλοι στην ομάδα του Skype στη Microsoft, κάτι που δείχνει ότι οι λειτουργίες οι οποίες είναι διαθέσιμες ήδη στην εφαρμογή των κινητών θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν διαθέσιμες ως μέρος του νέου ανανεωμένου Skype. Oι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν αλλά αυτό που φάνηκε να εννοηθεί είναι ότι η εφαρμογή θα συνεχίζει να ζει προς το παρόν και αυτόνομη, όπως ήταν μέχρι τώρα. Πάντως ο Amritansh Raghav, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το Skype δήλωσε «η βαθιά γνώση της τεχνολογίας απεικόνισης της ομάδας Swng θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε εξαιρετικά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο Skype».

Παρόλο που οι κινούμενες φωτογραφίες είναι μια νέα τάση που αποτελεί ήδη μέρος πολλών κινητών συσκευών από προεπιλογή ή τόσων άλλων εφαρμογών που υπάρχουν εκεί έξω, η λειτουργία της SWNG είναι πιο πλούσια και πηγαίνει την ιστορία της «ζωντανής» φωτογραφίας πολλά βήματα παραπέρα αφού διαθέτει φίλτρα και υποστήριξη για 3D, εύκολη χρήση των αρχείων και πρόσβαση σε μια συλλογή «ζωντανών» φωτογραφιών που έχουν φορτωθεί από άλλους χρήστες. Επιπλέον η SWNG λειτουργεί τέλεια και στο iMessage του iPhone, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να στέλνουν κινούμενες φωτογραφίες στις επαφές τους μέσω αυτού. Πίσω από την εφαρμογή και την εταιρεία Swing Technologies κρύβονται 9 πρώην μηχανικοί λογισμικού της Apple και ένας φωτογράφος, o Cole Rise, ο οποίος κάποτε βοήθησε να σχεδιαστούν τα φίλτρα του Instagram πριν ακόμα γίνει διάσημο. Η εταιρεία αναλύσεων εφαρμογών Apptopia εκτιμά ότι τα downloads της εφαρμογής έχουν ξεπεράσει τα 500.000 και ο μέσος όρος ήταν περίπου 60.000 μηνιαίοι ενεργοί χρήστες τους τρεις πρώτους μήνες κυκλοφορίας της εφαρμογής. Αλλά το γεγονός ότι η Swing Technologies δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλής, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τη Microsoft, η οποία από τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει κάθε προσπάθεια να χτίσει ένα σπουδαίο smartphone, συνεχίζει να εργάζεται για να διατηρήσει τη θέση της στο παιχνίδι των κινητών, μέσω των εφαρμογών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM