Ανακοινώθηκε ο «μποναμάς»: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε κόμμα

Ανακοινώθηκε ο «μποναμάς»: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε κόμμα Facebook Twitter
3

Από το ταμείο θα περάσουν τα κόμματα που δικαιούνται κρατική επιχορήγηση. 

Είχε προηγηθεί η  απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την κατανομή της πέμπτης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Με νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών γίνεται η καταβολή της έκτακτης επιχορήγησης των κομμάτων και των πολιτικών σχηματισμών. Πρόκειται για ποσό ύψους 1.424.918,04 ευρώ, αφού έχει παρακρατηθεί το ποσό της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, λόγω της γνωστής εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη.

Από την αρχή του έτους τα κόμματα έχουν λάβει σε πέντε δόσεις κρατική ενίσχυση της τάξης των 15.570.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την φάση θα λάβει 510.936,60 ευρώ, ενώ η Νέα Δημοκρατία 412.934,80 ευρώ.

Στο ΚΚΕ αντιστοιχούν 112.968,32 ευρώ και στο Ποτάμι 93.537,00 ευρώ. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες επιχορηγούνται με 75.167,55 ευρώ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται με 41.295,34 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με 52.651,56 ευρώ.

Στην Ένωση Κεντρώων αντιστοιχούν 65.253,06 ευρώ και στον σχηματισμό «Ελιά-Δημοκρατική Συμπαράταξη» 19.538,84 ευρώ. Η Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνει 9.291,45 ευρώ, η Λαϊκή Ενότητα 9.158,82 ευρώ όσα και ο ΛΑΟΣ. Από 6.512,94 ευρώ παίρνει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και η Πυρίκαυστος Ελλάδα.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM