Ανακοινώθηκε ο «μποναμάς»: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε κόμμα

Ανακοινώθηκε ο «μποναμάς»: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε κόμμα Facebook Twitter
3

Από το ταμείο θα περάσουν τα κόμματα που δικαιούνται κρατική επιχορήγηση. 

Είχε προηγηθεί η  απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την κατανομή της πέμπτης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Με νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών γίνεται η καταβολή της έκτακτης επιχορήγησης των κομμάτων και των πολιτικών σχηματισμών. Πρόκειται για ποσό ύψους 1.424.918,04 ευρώ, αφού έχει παρακρατηθεί το ποσό της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, λόγω της γνωστής εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη.

Από την αρχή του έτους τα κόμματα έχουν λάβει σε πέντε δόσεις κρατική ενίσχυση της τάξης των 15.570.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την φάση θα λάβει 510.936,60 ευρώ, ενώ η Νέα Δημοκρατία 412.934,80 ευρώ.

Στο ΚΚΕ αντιστοιχούν 112.968,32 ευρώ και στο Ποτάμι 93.537,00 ευρώ. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες επιχορηγούνται με 75.167,55 ευρώ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται με 41.295,34 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με 52.651,56 ευρώ.

Στην Ένωση Κεντρώων αντιστοιχούν 65.253,06 ευρώ και στον σχηματισμό «Ελιά-Δημοκρατική Συμπαράταξη» 19.538,84 ευρώ. Η Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνει 9.291,45 ευρώ, η Λαϊκή Ενότητα 9.158,82 ευρώ όσα και ο ΛΑΟΣ. Από 6.512,94 ευρώ παίρνει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και η Πυρίκαυστος Ελλάδα.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM