«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένα 8λεπτο βίντεο, με τίτλο «Η ομιλία του Morrissey για την "Κατάσταση του Έθνους"», δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και σε αυτό ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρεται στα σχόλια και τα δημοσιεύματα εναντίον του, ενώ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων πως τον ανέκριναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όλα ξεκίνησαν με την επίμαχη συνέντευξη του Morrissey στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και τα σχόλια του για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ που ξεκίνησε με τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν. Στη συνέντευξη, ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τον Γουάινστιν, καθώς και τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σχετικά με το σκάνδαλο, ενώ χαρακτηρίζει «μάστιγα» τον Τραμπ και δηλώνει ότι θα τον σκότωνε για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους.

Αν και ο Morrissey μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης αρνήθηκε ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις και υποστήριξε ότι γενικά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του, το γερμανικό περιοδικό τον «άδειασε» δημοσιεύοντας το ηχητικό της συνέντευξης.

Όταν ο τραγουδιστής ρωτήθηκε «εάν υπήρχε ένα κουμπί εδώ και αν το πατούσες θα πέθαινε ο Τραμπ, θα το έκανες;», απάντησε: «θα το έκανα για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους. Δεν σχετίζεται με την προσωπική μου άποψη για το πρόσωπό του, τη ζωή του ή την οικογένειά του, αλλά με τα συμφέροντα του ανθρώπινου είδους. Νομίζω ότι είναι μία φριχτή, φριχτή μάστιγα».


Τώρα, στο βίντεο - «διάγγελμά» του, ο Morrissey απαντά σε όσους τον επέκριναν και κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον του. Πρώτα ωστόσο διαφημίζει το νέο του album και υποστηρίζει ότι η κακή επίδοσή του και η θέση του στα charts οφείλεται τα δημοσιεύματα εναντίον του.

 


Ακόμη, υποστηρίζει πως τον ανέκριναν μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας πρόσφατης περιοδείας, ενώ λέει πως δεν γνωρίζει αν θα του επιτραπεί ξανά η είσοδος στη χώρα.


«Ως μια άλλη επίπτωση από τη συνέντευξη στο Der Spiegel, ανακρίθηκα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι (πράκτορες) ήταν πολύ καλοί. Και καταλαβαίνω τη θέση τους. Οπότε αυτό πήγε πολύ καλά και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα του Der Spiegel, ότι ανακρίθηκα, το οποίο είναι πολύ, πολύ λυπηρό», αναφέρει.


«Οπότε, συγχαρητήρια Der Spiegel, πέτυχες ό,τι ήθελες να πετύχεις. Δεν γνωρίζω εάν θα μου επιτραπεί ξανά η είσοδος στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να περιμένω και να δω αν θα μπορέσω να μπω ξανά στη χώρα», προσθέτει.


Σχετικά με τις άλλες δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Morrissey σημειώνει: «Ξαφνικά, συμφωνούσα με τη σεξουαλική παρενόχληση. Από ό,τι φαίνεται συμφωνούσα με την παιδεραστία, τον βιασμό, συμφωνούσα με οτιδήποτε θα έπειθε κάποιον στον πλανήτη να σταματήσει να με ακούει. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Μπορείτε να το ακούσετε στον τόνο της φωνής μου...».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ