Η Μέι ζήτησε από τον Τραμπ να υποβάλλει νέες προτάσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Η Μέι ζήτησε από τον Τραμπ να υποβάλλει νέες προτάσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
0

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να υποβάλλει προτάσεις για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, μετά τη μονομερή απόφαση του αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τις διαφορετικές θέσεις που υιοθέτησαν σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και συμφώνησαν στη σημασία οι ΗΠΑ να υποβάλλουν νέες προτάσεις για την ειρήνη και η διεθνής κοινότητα να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Μέι.

«Η πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για την πρόσφατη σημαντική πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit και ο πρόεδρος υπογράμμισε από την πλευρά του την πρόοδο που έχει συντελέσει στην οικονομική του ατζέντα», τόνισε. «Συμφώνησαν στη σημασία μιας γρήγορης διμερούς εμπορικής συμφωνίας έπειτα από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM