Facebook και Ιnstagram μπλόκαραν τους λογαριασμούς του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Τσετσενίας

Facebook και Ιnstagram μπλόκαραν τους λογαριασμούς του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Τσετσενίας Facebook Twitter
1

Ο ρωσικός φορέας εποπτείας του διαδικτύου ζητά εξηγήσεις από το Facebook και το Instagram σχετικά με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών που ανήκουν στον αμφιλεγόμενο τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι πίεσε τα κοινωνικά δίκτυα για να απενεργοποιήσουν

τους λογαριασμούς του και δήλωσε ότι τελικά μπλοκαρίστηκαν το Σάββατο χωρίς εξηγήσεις.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν ταξιδιωτικές και οικονομικές κυρώσεις στον Καντίροφ την περασμένη εβδομάδα σχετικά με πολυάριθμους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ακραίος, πρώην αντάρτης μαχητής, ο οποίος είναι τώρα πιστός στον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι οπαδός των social media, ιδιαίτερα του Instagram, το οποίο χρησιμοποίησε τα τελευταία χρόνια για να εξαπολύει απροκάλυπτες απειλές για θάνατο κατά των επικριτών του Κρεμλίνου.

Έχει επίσης χρησιμοποιήσει το Instagram για να εκδώσει επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης της Τσετσενίας, αλλά και για να δημοσιεύσει αλλόκοτες εικόνες που τον δείχνουν να αγκαλιάζει τίγρεις και να μάχεται με κροκόδειλους.

Facebook και Ιnstagram μπλόκαραν τους λογαριασμούς του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Τσετσενίας Facebook Twitter

Πέρυσι, ο Καντόροφ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τη χαμένη γάτα του μέσω του Instagram, και φυσικά η κίνησή του έγινε αφορμή για τρολάρισμα.

Ο Καντίροφ έχει πάνω από 3 εκατομμύρια followers στον Instagram λογαριασμό του στη ρωσική γλώσσα και πάνω από 750.000 followers στο Facebook. Ο λιγότερο δημοφιλής λογαριασμός Instagram ο oποίος χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα εξακολουθεί να είναι ενεργός.

Η Roskomnadzor, η ρυθμιστική αρχή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις τηλεπικοινωνίες, δήλωσε ότι θα ζητήσει επισήμως μια απάντηση από τις εταιρείες.

Ο επικεφαλής της επιτροπής τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνιών του ρωσικού κοινοβουλίου, υποστήριξε πως η κίνηση του Facebook και του Instagram ήταν μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Ο τσετσένος υπουργός τύπου και πληροφόρησης, περιέγραψε τον αποκλεισμό των λογαριασμών του Καντίροφ ως μια «άθλια» κυβερνο-επίθεση από τις ΗΠΑ.

Ούτε το Instagram ούτε το Facebook έχουν σχολιάσει για την ώρα το μπλοκάρισμα και τις αντιδράσεις.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM