Στη Σαουδική Αραβία ο Ν. Αναστασιάδης- Θα συναντηθεί με τον βασιλιά και τον διάδοχο

Στη Σαουδική Αραβία ο Ν. Αναστασιάδης- Θα συναντηθεί με τον βασιλιά και τον διάδοχο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, αναχωρεί το απόγευμα για το Ριάντ, όπου αύριο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν.

Ο κ. Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Άραβα μονάρχη στο παλάτι και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο κ. Σαλμάν. Θα ακολουθήσουν επίσημες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή συμφωνιών. Θα συζητηθούν οι σχέσεις Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας, οι δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική και από πλευράς ουσίας και από πλευράς συμβολισμών», την επίσκεψη. Υπενθύμισε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία και ότι είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας για σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Επίσης, τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται «σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για τις εξελίξεις εντός της ίδιας της χώρας όσο και για τις εξελίξεις στην περιοχή».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν και τα ζητήματα ενέργειας, ενώ σε σχέση με τις επενδύσεις, είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τομείς.

Αναφορικά με τις συμμαχίες, που αναπτύσσει η Κύπρος, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι κάποιες χώρες του Κόλπου, τις οποίες δεν κατονόμασε, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε τριμερείς συναντήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αύριο το απόγευμα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Κατά την παραμονή του στο Ριάντ, ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει επίσης συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council) και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της κυπριακής εταιρείας J&P, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προς τιμήν του.

Στο Ριάντ, τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών και Ενέργειας, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM