O Τραμπ ανακοίνωσε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη Νορβηγία που υπάρχουν μόνο στο «Call of Duty»

O Τραμπ ανακοίνωσε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη Νορβηγία που υπάρχουν μόνο στο «Call of Duty» Facebook Twitter
Στιγμιότυπο μέσα από το cockpit του αεροσκάφους F-52 όπως εμφανίζεται στο παιχνίδι «Call of Duty: Advanced Warfare»
0

Σε μία ακόμη από τις γνωστές του γκάφες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη την πώληση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών «F-52» στη Νορβηγία προκαλώντας αναστάτωση στο επιτελείο του.

Κι αυτό γιατί δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ τέτοιος τύπος αεροσκάφους, παρά μόνο στο αληθοφανές μεν, φανταστικό δε, περιβάλλον του παιχνιδιού της γνωστής σειράς FPS, «Call of Duty: Advanced Warfare».

«Τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε την παράδοση των πρώτων F-52 και F-35 πολεμικών αεροσκαφών. Πρέπει να παραδώσουμε συνολικά 52 (σ.σ. αεροσκάφη) και ήδη βρισκόμαστε πιο μπροστά από τον προγραμματισμό» ήταν η ακριβής δήλωση του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο παρουσία της Νορβηγίδας πρωθυπουργού, Έρνα Σόλμπεργκ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Washington Post», φαίνεται πως ο Τραμπ, την ώρα που διάβαζε την ανακοίνωση που του είχαν δώσει, μπερδεύτηκε και συνδύασε τον αριθμό 52 με το σύμβολο «F», το οποίο στο αμερικανικό ευρετήριο παραπέμπει στα μαχητικά αεροσκάφη (σ.σ. fighter jets) όπως π.χ. το «F-35 Lightning II».

Η Lockheed Martin, η εταιρία που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ανέφερε σε δήλωσή της ότι η νορβηγική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει τη χρηματοδότηση 40 F-35 και έχει ήδη παραδώσει 10 από αυτά. 3 βρίσκονται ήδη στην αεροπορική βάση Ørland από τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεν έκανε, ωστόσο, καμία αναφορά για την παράδοση ή την κατασκευή κάποιου αεροσκάφους με την κωδική ονομασία «F-52».

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο αεροσκάφος, τουλάχιστον σε ψηφιακή μορφή , υπάρχει μόνο στο παιχνίδι «Αdvanced Warfare» του δημοφιλούς franchise «Call of Duty», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014.

 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM