Συλλαλητήριο: Λεωφορεία απ' όλη την Ελλάδα, εξέδρα στην Ερμού και ομιλίες από Μίκη, Κασιμάτη και τρεις Μητροπολίτες

Συλλαλητήριο: Λεωφορεία απ' όλη την Ελλάδα, εξέδρα στην Ερμού και ομιλίες από Μίκη, Κασιμάτη και τρεις Μητροπολίτες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Μεγάλη αναμένεται να είναι η προσέλευση στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία καθώς ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης είπε σήμερα το πρωί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ναύλωση λεωφορείων και πως την Κυριακή αναμένεται μεγάλη μετακίνηση.

Ωστόσο δεν έδωσε ακριβείς πληροφορίες για αριθμούς οχημάτων, αλλά πρόσθεσε πως τα ΚΤΕΛ είναι σε ετοιμότητα.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με το voria.gr έχουν ναυλωθεί λεωφορεία από τις εξής περιοχές: Αιγίνιο, Αλεξάνδρεια, Αριδαία, Πέλλα, Βόλο, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Ανατολικό, Δρυμό, Διαβατά, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Λασίθι, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κιλκίς, Καβάλα, Κομοτηνή, Κολχικό, Κασσάνδρα, Κολινδρό, Κέρκυρα, Λαμία, Λαγκαδάς, Λάρισα, Μεγαλόπολη, Μαγνησία, Νάουσα, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ξάνθη, Οφρυνία, Πρέβεζα, Πολυδένδρι, Πλατύ, Πέλλα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σαρωνικός, Σέρρες, Σιθωνία, Σκύδρα, Τρίπολη, Χανιά.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θα παρέχει ειδική έκπτωση 30% σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει για την Αθήνα μετά από απόφαση της διοίκησης. Η απόφαση αυτή αφορά στα δρομολόγια της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου με αναχώρηση από Ζάκυνθο και επιστροφή από την Αθήνα. 

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται στην Πάτρα με αρκετές ενορίες να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και να ναυλώνουν πούλμαν που θα μεταφέρουν τους Πατρινούς στην πλατεία Συντάγματος. Ήδη δύο ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών έχουν προχωρήσει στην ναύλωση λεωφορείων.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το συλλαλητήριο της Κυριακής επιβεβαίωσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος αποκαλύπτοντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι έχουν ναυλωθεί όλα τα διαθέσιμα λεωφορεία στην Κόρινθο και δεν βρίσκει η Μητρόπολη τρόπο να μετακινήσει κόσμο στην πλατεία Συντάγματος.

Χθες, οι διοργανωτές έκαναν την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του κόσμου «προβλέπεται τουλάχιστον τριπλάσια από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», εξηγώντας ότι «πολλοί παμμακεδονικοί και εκκλησιαστικοί σύλλογοι τοποθετούν λεωφορεία για να διευκολύνουν τον κόσμο να πάρει μέρος».

Σύμφωνα με τον Στέργιο Καλόγηρο, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου η εξέδρα θα στηθεί τελικά στην αρχή της Ερμού με στόχο να γεμίσει η πλατεία Συντάγματος.


Όπως είπε ο κ. Καλόγηρος «τα πούλμαν θα είναι πάνω από 1.500 ενώ από μεγάλες πόλεις θα φεύγουν συνεχώς ΚΤΕΛ π.χ. στη Θεσσαλονίκη θα αναχωρούν λεωφορεία κάθε 5 λεπτά την Κυριακή». «Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι τις αρχές της Συγγρού και θα γεμίσουμε την Ακαδημίας, τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου μέχρι την Αμερικής» πρόσθεσε.

Ομιλητές στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, και οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά την άφιξη των εκατοντάδων πούλμαν που έχουν ναυλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας για την μεταφορά του κόσμου στην Αθήνα, από την ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτιστεί σχέδιο τόσο για προσέγγισή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο για τους χώρους στάθμευσής τους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Όπως αποφασίστηκε τα λεωφορεία θα συνοδεύονται κατά την άφιξή τους από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία των αστυνομικών και στους χώρους στάθμευσης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμαλιάδα: Η νέα καταγγελία για βρέφος που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα όσο ήταν με την 24χρονη

Ελλάδα / Αμαλιάδα: Η νέα καταγγελία για βρέφος που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα όσο ήταν με την 24χρονη

Αυτή τη στιγμή, οι αρχές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων του τελευταίου βρέφους που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο, του μικρού Παναγιώτη
LIFO NEWSROOM