Ιταλία: Πώς η δολοφονία της 18χρονης από μετανάστη συνδέεται με την σημερινή επίθεση στη Ματσεράτα

Ιταλία: Πώς η δολοφονία της 18χρονης από μετανάστη συνδέεται με την σημερινή επίθεση στη Ματσεράτα Facebook Twitter
EPA
0

Ο τραυματισμός μεταναστών σήμερα στην πόλη της κεντρικής Ιταλίας, Ματσεράτα, από τον δράστη που πυροβολούσε μέσα από το όχημά του φέρεται να συνδέεται με την δολοφονία της 18χρονης από μετανάστη, πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη.

Η σημερινή επίθεση έχει εξάλλου ρατσιστικό χαρακτήρα και δεν συνδέεται από την αστυνομία με την τρομοκρατία.

 Ποιος είναι ο δράστης που χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη σύλληψή του

Ο δράστης είναι ένας 28χρονος Ιταλός και ονομάζεται Λούκα Τράνι. Ο Τράνι όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι. Δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο 28χρονος άνοιξε πυρ κατά μεταναστών μέσα από ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo, στο οποίο οι καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής. Λίγο πριν τον συλλάβουν βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, όπως είχαν αναφέρει από τις πρώτες κιόλας στιγμές τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Το χρονικό της δολοφονίας της 18χρονης

Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της άτυχης 18χρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.

Οι έρευνες, χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. Και η σημερινή βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών που βρίσκονταν στον σταθμό και σε καφέ της Ματσεράτα, πιθανόν να είναι έργο κάποιου παράφρονα έπειτα από την δολοφονία της Παμέλα Ματροπιέτρο, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ