Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε ούτε για χρήματα ούτε για τη δόξα

Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε ούτε για χρήματα ούτε για τη δόξα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

«Η έξοδος από την κρίση και την κατάσταση χρεοκοπίας, είναι μια πορεία μακρά, και ευάλωτη σε εξωγενή απρόοπτα γεγονότα» είπε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην τελετή παραλαβή αρμοδιοτήτων στο υπουργείο.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον απερχόμενο υπουργό, σημειώνοντας: «με τη στάση του και με τη δράση του, έδωσε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Υπηρέτησε ένα νέο ήθος με τον λόγο, τα επιχειρήματα, τα στοιχεία, τις θέσεις και τις απόψεις».

Ο ίδιος ανέφερε πως «αυτή την πολιτική χρειαζόμαστε, μια πολιτική με αντιπαραθέσεις στη βάση θέσεων και απόψεων».

Τόνισε, αναφερόμενος στον απερχόμενο κ. Παπαδημητρίου, πως «πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα του στο εξωτερικό και θέλησε να βοηθήσει».

«Δεν ήρθε εδώ», είπε ο κ. Δραγασάκης, «για χρήματα ούτε για τη δόξα. Ήρθε σε μια στιγμή που η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις και εμείς ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα όπλα».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια παράδοσης της θέσης στον νέο υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη σημείωσε: «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, κάτω από απρόσμενες περιστάσεις, χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο που έχω αναλάβει».

Μετά από 16 μήνες σε αυτή τη θέση, ο κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε πως όλους αυτούς του μήνες οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις έχουν υπερδιπλασιασθεί και αγγίζουν πλέον τα 4 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως καθημερινά συναντούσε 4-5 Έλληνες και ξένους επενδυτές, στους οποίους επιβεβαιώνε, όπως είπε, το φιλικό επενδυτικό κλίμα από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται επιχειρήματα σημειώνοντας πως αποτελεί το μεγάλο στοίχημα.

Σε άλλο σημείο της σύντομης τοποθέτησής του ο κ. Παπαδημητρίου, είπε πως ο νέος υπουργός θα υπογράψει τις αλλαγές του νόμου για τις ΑΕ, λέγοντας ότι «αν ήθελα να περάσει το όνομα μου στην ιστορία, θα ζήλευα τον Γιάννη Δραγασάκη, μόνο και μόνο για αυτές τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις ΑΕ».

Ο ίδιος απέκρουσε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι «προσπάθησα να βοηθήσω στην διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδημητρίου στο τέλος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλ. Χαρίτση, αλλά όχι τον υφυπουργό κ. Στ. Πιτσιόρλα - που καθόταν ακριβώς δίπλα του - επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες περί κακών σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών.

«Σηκώνοντας το γάντι» ο κ. Πιτσιόρλας αρκέσθηκε να πει αμέσως μετά: «Θα καλωσορίσω στο υπουργείο τον κ. Δραγασάκη. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω».

Συμπλήρωσε επίσης ότι θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι η συνεργασία με το νέο υπουργό δεν ξεκινάει σήμερα ήταν πάντα ένας πολύτιμος σύμβουλος με την εμπειρία και τις γνώσεις του και η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια