Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυτιλήνη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
0

Ένα νηπιαγωγείο, το πρώτο σε χώρο φιλοξενίας, ξεκίνησε να λειτουργεί στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, με περισσότερους από 1.100 σήμερα φιλοξενουμένους, που χαρακτηρίζεται πρότυπο και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.

Ήδη εκεί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις νηπιαγωγοί, σε δυο τμήματα εκπαίδευσης 39 συνολικά νηπίων.

Παρουσιάζοντας σήμερα τη δομή ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, είπε ότι τις επόμενες μέρες επίκειται και η λειτουργία και τρίτου τμήματος αφού αναμένεται να απαντήσουν αν αποδέχονται το διορισμό τους άλλοι τρεις νηπιαγωγοί.

Η λειτουργία και του τρίτου τμήματος θα σημάνει το ότι και τα 63 νήπια που ζουν στον καταυλισμό θα έχουν υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης.

Η νέα Δομή Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ-νηπιαγωγείο) υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του υπουργείου Παιδείας.

Λειτουργεί ως παράρτημα του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.

«Στόχος μας», είπε ο κ. Καλάργαλης, «είναι να λειτουργήσει και η ΔΥΕΠ δημοτικού σχολείου έτσι ώστε και αυτό το καινούργιο "χωριό" της Μυτιλήνης με τους περίπου 1.100 κατοίκους να παρέχει στα παιδιά του την εκπαίδευση που δικαιούνται και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε».

Στην παρουσίαση σήμερα της ΔΥΕΠ - νηπιαγωγείο παραβρέθηκε ο διευθυντής του καταυλισμού Σταύρος Μυρογιάννης, ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Λέσβου Μιχάλης Ταμβακέλλης, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη και πολλοί εκπαιδευτικοί από το χώρο της προσχολικής αγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM