Η 17χρονη Ταμίμι δέχτηκε να δηλώσει ένοχη με αντάλλαγμα μείωση της ποινής της

Η 17χρονη Ταμίμι δέχτηκε να δηλώσει ένοχη με αντάλλαγμα μείωση της ποινής της Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Η έφηβη Άχεντ Ταμίμι, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, αφού κατέληξε σε συμφωνία με τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές, αποδεχόμενη να δηλώσει ένοχη.

Σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), το στρατοδικείο όπου δικάζεται, κεκλεισμένων των θυρών, η 17χρονη Άχεντ Ταμίμι, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν αποδέχεται τη συμφωνία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ανήλικη, που τότε ήταν 16 ετών, αναδείχθηκε σε ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα τους εναντίον της ισραηλινής κατοχής, όταν χαστούκισε και γρονθοκόπησε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ.

Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της.

Οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εκτίσουν μειωμένες ποινές.

Η Άχεντ αντιμετώπιζε 12 κατηγορίες.

Η Διεθνής Αμνηστία την αποκαλούσε «Ρόζα Παρκς της Παλαιστίνης» ενώ πολλές διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Αμερικανοί ηθοποιοί Ντάνι Γκλόβερ και Ροζάριο Ντόουσον, καθώς και η συγγραφέας Άλις Γουόκερ, είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της, συγκρίνοντας την περίπτωσή της με εκείνες «των παιδιών μεταναστών και των εγχρώμων που αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία στις ΗΠΑ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM