Ρεκόρ συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ρεκόρ συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Facebook Twitter
0

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.500 μαθητών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο φετινός πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότερες από 800 ομάδες, σημειώνοντας την υψηλότερη συμμετοχή στην ιστορία του διαγωνισμού. 

Στον τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν 1.230 μαθητές από 265 ομάδες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη.

 

Οι μαθητές του δημοτικού διαγωνίστηκαν σε λύσεις για τον «Εποικισμό του Άρη». Στο Γυμνάσιο, το θέμα ήταν η «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)», ενώ οι ομάδες του λυκείου διαγωνίστηκαν στην «Αειφόρο Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

«Για άλλη μια χρονιά οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αυτό δείχνει ότι ευοδώνονται οι προσπάθειές μας ώστε να αποκτήσει η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας πρόσβαση στην εκπαιδευτική ρομποτική. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές της Ελλάδας να κατανοήσουν σε βάθος την φιλοσοφία του STEM», δήλωσε ο Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas.

Ρεκόρ συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Facebook Twitter

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής του Ομίλου ΟΤΕ, ανέφερε: «Είμαι περήφανος που η COSMOTE στηρίζει με συνέπεια την προσπάθεια για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα τελευταία χρόνια. Στον Όμιλο ΟΤΕ πιστεύουμε ότι το μέλλον μας είναι άρρηκτα δεμένο με την καινοτομία και την τεχνολογία και επενδύουμε συνεχώς ώστε μέσα από την τεχνολογία να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Κάνοντας την επιστήμη των υπολογιστών, την τεχνολογία, αλλά και τη δημιουργικότητα μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, βάζουμε τις βάσεις για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας».

Με την εθελοντική συνδρομή ανθρώπων που έχουν διεθνή εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM, ο WRO Hellas εργάζεται για την ανάπτυξη διαγωνισμών που λειτουργούν ως πλατφόρμα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη των σχολείων με εκπαιδευτικό υλικό.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM