Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Thievery Corporation
0

AΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Live

 

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
K.Atou

 

Thievery Corporation, 17:30, 17/6, πλατεία Νερού, Νέο Φάληρο, €30. Μαζί τους οι Imam Baildi, Penny & the swinging cats και Boogie Belgique, €30.

Ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Αθήνα με καινούργιο δίσκο και επικεφαλής ενός line up που θα μπορούσε να σταθεί και ως μια ξεχωριστή μέρα ενός φεστιβάλ, καθώς μαζί τους θα εμφανιστούν οι «δικοί μας» Imam Baildi και Penny & the Swinging Cats και οι Βέλγοι Boogie Belgique. To «Depth of my soul» με τα φωνητικά της Shana Halligan ήδη έχει ξεχωρίσει από το νέο άλμπουμ τους με τίτλο «Saudade», το οποίο κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου. Πρόκειται για το έβδομο άλμπουμ των Thievery Corporation, που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής. «Προσπαθούμε διαρκώς να εξελιχθούμε σε κάτι διαφορετικό και να υπάρχει μία πρόκληση για εμάς. Το να δημιουργούμε ένα ολόκληρο άλμπουμ με αυτό τον ήχο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να ανταποκρινόμαστε αυτή την πρόκληση» υποστηρίζει ο Hilton. O Garza προσθέτει: «Είναι σχεδόν σαν να ξεφεύγουμε απ' ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αυτές είναι οι ρίζες μας, αυτό μας έφερε κοντά. Είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος από την ηλεκτρονική μουσική προς κάτι πιο instrumental πριν προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο». Οι δυο τους έχουν καταφέρει από τα μέσα της δεκαετίας του '90 να δημιουργήσουν τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο, αναμειγνύοντας με φοβερή μαεστρία latin, bossanova, downtempo electro και breakbeat ήχους, συνοδευόμενους από αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και εκφραστικές ρίμες από mc's.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου-Κεραμεικού

Revolt! w/ Anestie Gomez, K.Atou, Mr. Roussos, 13/6, 23:00, Maze, Ορφέως 182, 6943 074329, ελεύθερη είσοδος.

Η Revolt! παρουσιάζει το πρώτο της καλοκαιρινό πάρτι στο Maze, το καινούργιο open air κλαμπ του Βοτανικού, με τους Anestie Gomez, K.atou και Mr. Roussos.O Gomez, γεννημένος στην Αθήνα των '80s και μεγαλωμένος με ροκ βινύλια των '70s και '80s, ξεκίνησε να εργάζεται από μικρή ηλικία ως DJ, πριν μετακομίσει στα 17 του στην Κύπρο και μετά στις ΗΠΑ. Στο Σαν Φρανσίσκο, συνδέθηκε με την ομάδα WERD, με μόνο οδηγό την αγάπη για τηΝ deep minimal tech house μουσική. Η K.atou έχει κυκλοφορήσει δουλειές της στο γνωστό βερολινέζικο label Einmaleins Μusik και έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα πάρτι και γνωστά ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Σήμα κατατεθέν της τα house «διαμάντια» από το Σικάγο και το Ντιτρόιτ. Ο Mr. Rousso, κατά κόσμον Ρούσσος Σηφάκης εκτός από DJ είναι και μεγάλος συλλέκτης house και techno δίσκων. Η καριέρα του έχει ξεπεράσει τα 20 χρόνια και η μουσική του είναι επηρεασμένη από τη soul και funk συλλογή δίσκων του πατέρα του. Όλοι αυτοί θα βρεθούν μαζί κάτω από το έναστρο ουρανό της «ιδιαίτερης» γειτονιάς του Βοτανικού σε ένα club που δημιουργήθηκε ουσιαστικά από διάφορες ομάδες της πόλης που αγαπούν την καλή, χορευτική μουσική.

Festival

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Athens Pride

2ο Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου-Κεραμεικού, 14-15 Ιουνίου, πλατεία Αυδή και πέριξ.

Το 2ο Φεστιβάλ Χρωμάτων, ή, για άλλους, τρίτο, στις γειτονιές του Μεταξουργείου-Κεραμεικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, δημιουργικές δράσεις, κατασκευές στον δημόσιο χώρο, εικαστικές παρεμβάσεις, street art, τσίρκο, διεθνή κουλτούρα και επιρροές, παιχνίδια, χρωματοπόλεμο και πολλά χαμόγελα. Το όλο εγχείρημα είναι μια αυτο-οργανωμένη, μη-κερδοσκοπική προσπάθεια και στηρίζεται στην προσωπική ενέργεια των ανθρώπων που το διοργανώνουν, στη γειτονιά.


Athens Pride 2014

 

10 χρόνια Athens Pride, πλατεία Κλαυθμώνος, 14/6, 12:00 μ.μ. Το Athens Pride γιορτάζει τη 10η χρονιά του και εστιάζει στην έννοια της ισότητας και της ελευθερίας επιλογών από τη σκοπιά της επιλογής της οικογενειακής ζωής. Η διοργάνωση επιδιώκει να προβάλλει το αίτημα για ισότιμη επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου για όλες τις LGBT οικογένειες, υποστηρίζοντας την έννοια της οικογένειας που όμως δεν αποκλείει κανέναν με βάση τη σεξουαλική ταυτότητα και ταυτότητα φύλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ