Πενταμελής σπείρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας για την αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά

Πενταμελής σπείρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας για την αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε μία πενταμελή σπείρα φέρεται να προσανατολίζονται οι έρευνες των αρχών για την αιματηρή ληστεία στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά, που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, η συμμορία εδρεύει στη Δυτική Αττική και χτυπά σπίτια στα βόρεια και τα νότια προάστια. Συγκεκριμένα, κινούνται στον οδικό άξονα της παραλιακής λεωφόρου προς τα νότια προάστια και σε αυτόν της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προς τα βόρεια, εστιάζοντας πρωτίστως σε πολυτελείς κατοικίες.

Τα μέλη της σπείρας φέρεται να είναι ιδιαίτερα βίαια και δεν διστάζουν να βασανίσουν τους ενοίκους των σπιτιών όπου εισβάλουν, προκειμένου να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να τους δώσουν πληροφορίες για το πού έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται έξι ένοπλες ληστείες με ομηρία των ενοίκων σπιτιών, σε νότια και βόρεια προάστια, που σημειώθηκαν πρόσφατα και τις οποίες πιστεύεται ότι διέπραξε η συγκεκριμένη σπείρα. Οι δράστες των ληστειών έχουν κοινά χαρακτηριστικά δράσης, αμφίεσης, οπλισμού και βίαιης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο βασικός «πυρήνας» της συμμορίας φαίνεται να είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ωστόσο υπάρχουν κάποια περιφερειακά μέλη και άλλοι πρόσφατα αποφυλακισμένοι που έχουν συγκροτήσει νέα ομάδα «κρούσης».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δίνουν βάρος στα αποτελέσματα των αναλύσεων ευρημάτων στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε μία προσπάθεια ταυτοποίησης γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, που πήραν τα συνεργεία της σήμανσης από τους χώρους τέλεσης των ύποπτων ένοπλων ληστειών, με αντίστοιχα ευρήματα από τα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία και τους χώρους της κατοικίας του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ