Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι κομάντο θα κατεβάσουν ξανά την ελληνική σημαία αν χρειαστεί

Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι κομάντο θα κατεβάσουν ξανά την ελληνική σημαία αν χρειαστεί Facebook Twitter
0

Σε «πόλεμο» διαψεύσεων επιδίδονται, τις τελευταίες ώρες, Αθήνα και Άγκυρα, αναφορικά με την έπαρση ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και τα όσα επακολούθησαν.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί τώρα την Αθήνα πως, αν χρειαστεί, η Τουρκία θα ξανακατεβάσει ελληνικές σημαίες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από την επίμαχη βραχονησίδα και «θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί».

Το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωνε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του είχε κατεβάσει ελληνική σημαία από «τουρκική βραχονησίδα». Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίαζε αργότερα πως δεν έχει συμβεί κανένα απολύτως περιστατικό με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε ελληνική περιοχή.

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης του ελληνικού εδάφους» τόνιζε ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας απολύτως προκλητική και καταδικαστέα τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Διάψευση και από τον δήμαρχο Φούρνων

Μιλώντας νωρίτερα στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Φούρνων διαβεβαίωνε από την πλευρά του πως οι ελληνικές σημαίες που ανέβηκαν σε τέσσερις βραχονησίδες την Παρασκευή, από μία παρέα τριών Ελλήνων πολιτών, εξακολουθούν να κυματίζουν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του NATO πάντως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η επιχείρηση εκτελέστηκε από Τούρκους κομάντο.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια τουρκική θέση περί «γκρίζων ζωνών», ο Τσαβούσογλου διεμήνυσε ότι η κυριότητα ορισμένων νήσων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος παραμένει ακαθόριστη.

Διαχώρισε την θέση του το ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκαθάρισε από την πλευρά του πως η βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα παρέμβει στις διενέξεις της Αθήνας με την Άγκυρα, τις οποίες χαρακτήρισε «διμερές ζήτημα».

Κλείνοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σημειώνοντας πως, ναι μεν ορισμένοι στην Ελλάδα αποκαλούν τον κυβερνητικό εταίρο «κακομαθημένο παιδί», αλλά αυτό το χαρακτηριστικό δεν πρέπει να φτάνει στο σημείο να βλάπτει τις διμερείς σχέσεις.

Μιλώντας στο κανάλι του STAR, ένας από τους τρεις νέους που ύψωσαν πέντε ελληνικές σημαίες σε ισάριθμες βραχονησίδες της περιοχής, εξήγησε πως η κίνησή τους αυτή έγινε στη μνήμη του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών, όταν το Mirage 2000-5 που πιλοτάριζε έπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της Σκύρου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM