Στον νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, μια μέρα μετά την κηδεία της Μπάρμπαρα

Στον νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, μια μέρα μετά την κηδεία της Μπάρμπαρα Facebook Twitter
0

Ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ηλικίας 93 ετών, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Χιούστον, στην Πολιτεία Τέξας, την Κυριακή -μία ημέρα μετά την κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρας Μπους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εισήχθη στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας «μόλυνσης» η οποία «εξαπλώθηκε στο αίμα» του, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπός του.

«Ο πρόεδρος Μπους εισήχθη στο νοσοκομείο Houston Methodist χθες το πρωί, αφού είχε υποστεί μόλυνση η οποία εξαπλώθηκε στο αίμα. Ανταποκρίνεται στη θεραπεία και μοιάζει να αναρρώνει», ανέφερε το γραφείο του πρώην προέδρου σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπό του, τον Τζιμ ΜακΓκράθ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος (1989-1993) και πρώην αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, που τον έχει καθηλώσει εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στην ίδια πόλη, το Χιούστον, έγινε το Σάββατο η κηδεία της συζύγου του. Η Μπάρμπαρα Μπους, κολόνα μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες πολιτικών στις ΗΠΑ, απεβίωσε τη 17η Απριλίου σε ηλικία 92 ετών.

Ο Τζορτζ Μπους είναι πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009) και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας Τζεμπ Μπους.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM