Η ΕΝΙ δηλώνει πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ΕΝΙ δηλώνει πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στη Λευκωσία από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπόρεσε να κάνει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ. Οι γεωτρήσεις, είπε, θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχομένως να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM