Αυτοκτόνησε ο Avicii - Η ανακοίνωση της οικογένειας αφήνει να εννοηθεί πως ο dj έβαλε τέλος στη ζωή του

Αυτοκτόνησε ο Avicii - Η ανακοίνωση της οικογένειας αφήνει να εννοηθεί πως ο dj έβαλε τέλος στη ζωή του Facebook Twitter
1

Η οικογένεια του δημοφιλούς DJ Avicii, που βρέθηκε νεκρός την περασμένη εβδομάδα, μίλησε σήμερα για την εξάντλησή του καλλιτέχνη από τον φόρτο εργασίας σε μια δήλωση που υποδηλώνει ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία.

Η ανακοίνωση μεταδίδεται διεθνώς προκαλώντας αίσθηση καθώς η αυτοκτονία δεν είχε αναφερθεί σαν σενάριο όλες τις προηγούμενες μέρες.

Ο Σουηδός μουσικός παραγωγός, κατά κόσμον Τιμ Μπέρλινγκ, είχε βρεθεί νεκρός την περασμένη Παρασκευή στη Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν.

Σε ανακοίνωσή τους, οι οικείοι του καλλιτέχνη λένε πως ο «τελειομάνης» DJ εργαζόταν για χρόνια σε ρυθμούς που του προκαλούσαν «υπερβολικό στρες». 

Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις του ήδη από το 2016, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012, όταν νοσηλεύθηκε στην Νέα Υόρκη με οξεία παγκρεατίτιδα, μια παρενέργεια από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μετά από 11 ημέρες νοσηλεία είχε επιστρέψει στις υποχρεώσεις του, αλλά ένα χρόνο μετά, ο Avicii βρέθηκε και πάλι στο νοσοκομείο ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία.

Τελικά το 2014 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης ενώ έπρεπε να αφαιρέσει τη σκωληκοειδή του απόφυση.

Έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Avicii συνέχισε να υποφέρει από προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλες τις επικείμενες παραστάσεις του, συμπεριλαμβανομένων του show ως επικεφαλής στο TomorrowWorld, τις μόνιμες εμφανίσεις στα XS και Encore Beach Club του Λας Βέγκα, καθώς και μια προγραμματισμένη ασιατική περιοδεία τον Οκτώβριο.

«Πάλευε με σκέψεις για το νόημα της ζωής και τη ευτυχία. Δεν άντεχε άλλο. Ήθελε να βρει γαλήνη», υπογραμμίζουν οι συγγενείς του 28χρονου.


Ο Avicii ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που δεν ήταν φτιαγμένος για να εργάζεται στη "βιομηχανία" του κλάδου, λέει η οικογένειά του.

«Τιμ, θα σε αγαπάμε και θα μας λείπεις πάντα. Η προσωπικότητά σου και η μουσική σου θα κρατήσει την ανάμνησή σου ζωντανή», υπογραμμίζουν οι οικείοι του, κλείνοντας.

«Ο αγαπημένος μας Tιμ ήταν ένας αναζητήτης, μία εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που έψαχνε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ήταν τελειομανής, ταξιδεύοντας και δουλεύοντας σε ρυθμούς που προκαλούν τεράστιο στρες. Όταν σταμάτησε να κάνει εμφανίσεις, ήθελε να βρει μια ισορροπία στην ζωή του, ώστε να μπορέσει να κάνει αυτό που αγαπούσε περισσότερο – να γράφει μουσική. Πάλευε με σκέψεις για το νόημα, τη ζωή και την ευτυχία, όμως δεν άντεξε άλλο. Ήθελε να βρει γαλήνη. Ο Tιμ δεν είχε φτιαχτεί για την μουσική βιομηχανία. Ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που αγαπούσε τους θαυμαστές του, αλλά όχι την δημοσιότητα. Tιμ θα σε αγαπάμε και θα μας λείπεις για πάντα. Ο άνθρωπος που υπήρξες και η μουσική σου θα κρατάνε την ανάμνηση σου ζωντανή. Σε αγαπάμε. Η οικογένειά σου», αναφέρει η πλήρης ανακοίνωση.

Παρά τις αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο DJ, αστυνομική πηγή που επικαλείται το Sky News μεταφέρει πως δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία για εγκληματική ενέργεια.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Πολιτισμός / Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Παραδέχεται πως αυτή η άποψη ήταν λανθασμένη και αναφέρει πως οι κωμικοί πρέπει να προσαρμόζονται στις αλλαγές της κοινωνίας, όπως κάνουν οι σκιέρ όταν πλοηγούνται σε δύσκολες πίστες
LIFO NEWSROOM
Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Πολιτισμός / Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Η πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέσερ, χαρακτήρισε τη Φόντα «μια πρωτοπόρο και εξαιρετικά ταλαντούχα, μια δυναμική προσωπικότητα που έχει διαμορφώσει το τοπίο της ψυχαγωγίας, της ακτιβιστικής δράσης και της κουλτούρας με αδιάκοπο πάθος»
LIFO NEWSROOM
65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Πολιτισμός / 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Πάμπλο Λαραΐν για τη Μαρία Κάλλας θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ - Λήξη με την ταινία «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη.
LIFO NEWSROOM
«Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 ελατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Πολιτισμός / «Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 εκατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Η Warner Bros. υπερασπίστηκε την ταινία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παίζεται στους κινηματογράφους και αναμένεται να κερδίσει περισσότερα έσοδα όταν κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγία
LIFO NEWSROOM
Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Από τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και το κοψοχολιαστικό «Smile 2» μέχρι τη ρομαντική φαντασία του «Beast» και το απόλυτο crowdpleaser «Kneecap», το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας προέκυψε πολύ δυνατό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»- Ο γιος της θυμάται την εποχή όπου ήταν εθισμένη σε αλκοόλ και ναρκωτικά

Πολιτισμός / Ο γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποκαλύπτει πώς η μητέρα του δέχτηκε να μπει σε κέντρο αποκατάστασης

Η διάσημη σταρ ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά - Ο γιος της, Christopher Wilding, εξηγεί ότι η Τέιλορ υπέφερε από φυσικούς πόνους, ιδιαίτερα στην πλάτη, που την οδήγησαν στη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων
LIFO NEWSROOM
Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο της GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο του GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Αναφερόμενος στην επαγγελματική του πορεία, ο Μεσκάλ παραδέχεται ότι ο ρόλος του Connell στο Normal People τον εκτόξευσε σε μια νέα κλίμακα δημοσιότητας, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να εξελιχθεί ως ηθοποιός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καλοτάξιδος...όπως και αν συνέβη η αναχώρηση...Τεράστιο στρες ,δημοσιότητα,stardom,και κάποια στιγμή όλα να μοιάζουν χωρίς νόημα...Υπάρχει ένας στίχος τραγουδιού του George Harrison που λέει:...There'll come a time when all your hopes are fadingWhen things that seemed so very plainBecome an awful painSearching for the truth among the lying.......Ενας από κείνους που κατάφεραν να διαχειριστούν με σοφία την φρενίτιδα της επιτυχίας και της δημοσιότητας...Ο Αvicii δεν τα κατάφερε...