Αναστολή της απόφασης για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό θα ζητήσει η κυβέρνηση

Αναστολή της απόφασης για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό θα ζητήσει η κυβέρνηση Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ SOOC
0

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολή της απόφασης για τον Τούρκο αξιωματικό.

Με την απόφαση αυτή και δεύτερος Τούρκος αξιωματικός, από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς του χορηγήθηκε άσυλο.

Νωρίτερα σήμερα, μία ακόμα Επιτροπή Ασύλου έδωσε άσυλο σε ένα ακόμα Τούρκο αξιωματικό προλειαίνοντας το έδαφος και για τους υπόλοιπους.

Η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση.

Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική δίκη (δίκη που γίνεται για έναν αλλά αφορά όλους) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου και αναμένεται η απόφαση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM