Πώς ξέσπασε η φωτιά στο Παρίσι: «Στάχτες έπεφταν στα πόδια μας»

Πώς ξέσπασε η φωτιά στο Παρίσι: «Στάχτες έπεφταν στα πόδια μας» Facebook Twitter
Φωτιά στο Παρίσι/ Χ (πρώην Twitter)
0

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων της εταιρείας Syctom στο 17ο διαμέρισμα στο Παρίσι.

Η μεγάλη φωτιά, που συνέχισε να καίει όλο το βράδυ, ξέσπασε δίπλα στο κεντρικό συγκρότημα δικαστηρίων του Παρισιού, με έναν γυάλινο ουρανοξύστη που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και εγκαινιάστηκε το 2018. Σύμφωνα με τον πολιτικό, Ζοφρουά Μπουλάρ, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε «από το υπόγειο» του εργοστασίου της Syctom.

Το εργοστάσιο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, σχεδιάστηκε για να χειρίζεται οικιακά απορρίμματα για σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους του Παρισιού, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. «Το πιο σημαντικό είναι ότι μια καταστροφή τέτοιας κλίμακας δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες», δήλωσαν στο BFM.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά ενώ πυκνός, μαύρος καπνός είχε σκεπάσει τον ουρανό και απλωνόταν ψηλά με αποτέλεσμα να είναι ορατός από αρκετά μακριά.

Φωτιά στο Παρίσι: Πώς ξέσπασε

Η Πυροσβεστική ζήτησε από τους πολίτες «να αποφύγουν την περιοχή για να επιτρέψουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να εργαστούν». Στο σημείο επιχείρησαν περίπου 60 πυροσβεστικά οχήματα και 200 πυροσβέστες από 12 συνολικά σταθμούς, ενώ οι δρόμοι γύρω από τη φωτιά έκλεισαν και από τα δύο ρεύματα. 

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το κτίριο να τυλίγεται με φλόγες και να καίγεται. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θύματα. Ωστόσο, οι αρχές φοβούνται για «πιθανές τοξικές αναθυμιάσεις».

«Το κτίριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς και έχει καταστραφεί», είπε ο Μπουλάρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, αλλά όλο το προσωπικό που ήταν μέσα την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, είχε απομακρυνθεί. «Οι πυροσβέστες έφτασαν πολύ γρήγορα, αλλά η φωτιά εκδηλώθηκε υπόγεια και στη συνέχεια εξαπλώθηκε μέσα στο κτίριο», είπε ο Μπουλάρ.

Ο Μπουλάρ, δήμαρχος του 17ου διαμερίσματος, δήλωσε στην τηλεόραση ότι 31 υπάλληλοι ήταν παρόντες όταν ξεκίνησε η φωτιά σε μια ζώνη ανακύκλωσης σε ένα υπόγειο «όπου υπήρχε το πιο εύφλεκτο υλικό».

«Στάχτες έπεφταν στα πόδια μας. Αμέσως καταλάβαμε πως δεν ήταν κανονικό σύννεφο και ότι πρόκειται για φωτιά αφού ο πυκνός καπνός ήταν ορατός από παντού» ανέφεραν μάρτυρες.

Με πληροφορίες από France24, Le Parisien και AFP

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ