Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε στον Τζουζέπε Κόντε ο Ματαρέλα

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε στον Τζουζέπε Κόντε ο Ματαρέλα Facebook Twitter
Ο «εκλεκτός» του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας, Τζουζέπε Κόντε (EPA)
0

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε, λίγο μετά τις 8 μ.μ, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε.

Μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον Ματταρέλλα, που διήρκεσε μια ώρα και πενήντα λεπτά, ο Τζουζέπε Κόντε, διαβεβαίωσε ότι πρόγραμμά του θα βασίζεται στις συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων που τον στηρίζουν.

Ο Κόντε καθηγητής Νομικής από την Κάτω Ιταλία είναι ο «εκλεκτός» του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας για την πρωθυπουργία.

Ο Κόντε τόνισε πως η κυβέρνηση του θα ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

«Θα κάνω ότι δύναμαι υπέρ του εθνικού συμφέροντος», είπε ο Κόντε.

«O Tζουζέπε Κόντε είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας (...) χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και μεγάλη ηθική ισχύ», τόνιζε πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Ντι Μάιο, διαβεβαίωνε την Δευτέρα τους δημοσιογράφους, ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι πολιτική κυβέρνηση, «που θα επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια».

Στην ίδια γραμμή είχαν κινηθεί και οι δηλώσεις του γραμματέα της Λέγκας, Ματτέο Σαλβίνι, που τις προηγούμενες ημέρες εγγυήθηκε επανειλημμένως ότι η νέα κυβέρνηση θα βάλει στο επίκεντρο της δράσης της την εργασία, την ασφάλεια και την μείωση των φόρων.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται (...) Θα είναι μια κυβέρνηση ελπίδας και του μέλλοντος, αλλά όχι υποχωρητική»,  ο γραμματέας της Λέγκα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM