Πρώτη νίκη σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Πρώτη νίκη σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός Facebook Twitter
0

Την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός. 

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, που εντυπωσιάζει με την ταχεία εξέλιξή του στα διεθνή κορτ, επικράτησε με 7-5, 6-7, 6-4, 6-3 του συνομηλίκου του Ισπανού, Κάρλος Ταμπερνέρ (Νο 194 στον κόσμο).


Ο Τσιτσιπάς που βρίσκεται στην 40ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, προηγήθηκε 3-0 και 5-2 στο πρώτο σετ, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε, για να έρθει η αντίδραση του νεαρού πρωταθλητή, που μετά από 58 λεπτά πήρε προβάδισμα με 7-5.


Το δεύτερο σετ ήταν και το πιο συναρπαστικό, καθώς ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε έξι φορές, αλλά ο Ταμπερνέρ ισοφάρισε ισάριθμες και πήρε το τάι μπρέικ με 7-6, μετά από μία ώρα και 11 λεπτά.


Ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο σετ και διατηρώντας σταθερό προβάδισμα δύο γκέιμ, χρειάστηκε 45 λεπτά για να πάρει το πλεονέκτημα με 6-4.

Στο τελευταίο σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε πιο σίγουρος από τον Ισπανό, κράτησε το σερβίς του και μετά από 41 λεπτά τελείωσε τον αγώνα με 6-3.


Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον 2ο γύρο θα είναι ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ, Νο 8 στον κόσμο. 

Σημειώνεται πως ο Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που προκρίνεται στον δεύτερο γύρο μετά το 2007. Τότε ήταν ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης που επικράτησε του Κρις Γκουτσιόνε στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός και είχε πάρει μία σημαντική πρόκριση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ασημένιο για την Εθνική νεανίδων στο τεχνικό ομαδικό του ευρωπαϊκού

Αθλητισμός / Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ασημένιο για την Εθνική νεανίδων στο τεχνικό ομαδικό του ευρωπαϊκού

Οι Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Εστέλλα Καραμανίδου, Ζωή Καράγγελου, Αρτεμη Κουτράκη, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο
LIFO NEWSROOM
Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Αθλητισμός / Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση - Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
LIFO NEWSROOM