ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Χωρίς τέλος η διαμάχη για τους γείτονες Τζίμι Πέιτζ - Ρόμπι Γουίλιαμς: Αναβλήθηκε η άδεια για πισίνα του τραγουδιστή

Χωρίς τέλος η διαμάχη για τους γείτονες Τζίμι Πέιτζ - Ρόμπι Γουίλιαμς: Αναβλήθηκε η άδεια για πισίνα του τραγουδιστή Facebook Twitter
EPA
0

Ο κιθαρίστας των Led Zeppelin ζήτησε από την επιτροπή σχεδιασμού της πόλης να μην επιτρέψει στον γείτονα του, τον τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς, να κατασκευάσει μια υπόγεια πισίνα, στην τελευταία αψιμαχία τους κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης διαμάχης τους για το σχεδιασμό.

Οι δύο μουσικοί έχουν εμπλακεί σε μία διαμάχη εδώ και περίπου πέντε χρόνια, από τότε που ο Γουίλιαμς αγόρασε την έπαυλή του, αξίας 17 εκατ. λιρών, το πρώην σπίτι του σκηνοθέτη Μάικλ Γουίνερ, στο Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου.

Ο τραγουδιστής ήθελε να κάνει εκτεταμένη ανακαίνιση στο σπίτι, όμως ο Πέιτζ, ο οποίος ζει δίπλα του, αντιτίθεται και συνεχίζει να εκφράζει την αντίθεσή του από τότε. Ανησυχεί ότι οι εργασίες θα επιφέρουν ζημιές στο διατηρητέο σπίτι του, έναν ιστορικό πύργο, ο οποίος χτίστηκε το 1870 και θεωρείται πλέον σημαντικό και σπάνιο κτίσμα.

Ο Πέτιζ εμφανίστηκε στην επιτροπή σχεδιασμού στο δημαρχείο του Κένσινγκτον την Τρίτη. «Βρίσκομαι εδώ για να ζητήσω να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσετε τον Πύργο από την απειλή που αντιμετωπίζει» ανέφερε ενώπιον της επιτροπής.

Χωρίς τέλος η διαμάχη για τους γείτονες Τζίμι Πέιτζ - Ρόμπι Γουίλιαμς: Αναβλήθηκε η άδεια για πισίνα του τραγουδιστή Facebook Twitter
Αριστερά ο πύργος του Πέιτζ και δεξιά η έπαυλη του Γουίλιαμς, στο Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου.

Η απόφαση σχετικά με τη χορήγηση άδειας σχεδιασμού στον Γουίλιαμς αναβλήθηκε και ο κιθαρίστας των των Led Zeppelin δήλωσε ότι ήταν «πολύ ευχαριστημένος» από την απόφαση. «Θεωρώ ότι η αναβολή ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Οι εκπρόσωποι του Γουίλιαμς έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι οποιεσδήποτε κατασκευαστικές εργασίες θα τηρούν σε αυστηρούς κανονισμούς.

Η αναβολή περιλαμβάνει συμβούλους που θα αναζητήσουν νομικές εγγυήσεις για την ανεξάρτητη παρακολούθηση των επιπέδων κραδασμών και της μετακίνησης εδάφους από οποιαδήποτε κατασκευαστική εργασία, καθώς επίσης και την εξέταση πρόσθετων όρων, όπως τη δυνατότητα των εργαζομένων να χρησιμοποιούν μόνο εργαλεία χειρός.

Οι οικοδόμοι που εργάζονταν για τον Γουίλιαμς είχαν προηγουμένως διαταχθεί να πληρώσουν πρόστιμο 4.670 λιρών για παραβίαση των κανονισμών περί θορύβου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στο σπίτι του.

Ο κιθαρίστας, ο οποίος ζει σε αυτό το σπίτι από το 1972 είπε: «Πολλά από τα πράγματα που ειπώθηκαν, τα βρήκα πραγματικά ενθαρρυντικά. Είμαι ο φύλακας του σπιτιού και νιώθω ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για να το προστατεύσω... αυτό είναι πραγματικά το καθήκον μου όσο αυτό το σπίτι είναι υπό την επίβλεψή μου».

Με πληροφορίες από The Guardian

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Brokeback Mountain στο Θέατρο Κνωσός

Πολιτισμός / «Brokeback Mountain»: Πρώτες εικόνες από τη θεατρική διασκευή που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος

Τους ρόλους των δύο καουμπόηδων που ερμήνευσαν αξέχαστα στην οθόνη ο Χιθ Λέτζερ και ο Τζέικ Τζίλενχαλ, αναλαμβάνουν να υποδυθούν οι ανερχόμενοι Μιχαήλ Ταμπακάκης και Δημήτρης Καπουράνης.
LIFO NEWSROOM