Τα shisha bars, δημοφιλή ανά τον κόσμο, γνωρίζουν άνθιση αυτή την περίοδο στη Βρετανία. Μόνο που δεν είναι καθόλου σίγουρο για το τι ακριβώς καπνίζουν οι θαμώνες του. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό που ανεβαίνει στον ναργιλέ είναι ασφαλές για τους φανατικούς μιας παλιάς συνήθειας που έγινε τάση.
"Έχει τύχει να βρεθώ σε shisha bar με πολύ κακή ποιότητα υλικών και να φύγω με πονόλαιμο που κράτησε τρεις μέρες", λέει μια νεαρή θαμώνας. Την ίδια στιγμή, οι ελεγκτικές αρχές εξηγούν ότι αδυνατούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τα συστατικά που χρησιμοποιούν τα μικρά και φθηνά shisha bars.
Μόνος οδηγός τους αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία στα αγγλικά ή πολλές φορές στα αραβικά -κακάο, βανίλια, βατόμουρο- και φυσικά αναφέρονται στη γεύση του καπνού και όχι στη σύσταση του. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να ανιχνευθούν οι χημικές ουσίες που προστίθενται, συνήθως ακατάλληλες, επειδή πωλούνται φθηνά και κυριολεκτικά ο πελάτης να αγνοεί τι ακριβώς καπνίζει...
σχόλια