ΤΩΡΑ

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά της νέας ονομασίας για την πΓΔΜ, όπως προέκυψε από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Τσίπρας και Ζάεφ.

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, και φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου, ενώ το κεντρικό τους σύνθημα είναι «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Ζητούν να μην περάσει η συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ ως «Βόρεια Μακεδονία» και καλούν τους βουλευτές που διαφωνούν να πράξουν «το καθήκον τους» και να την καταψηφίσουν, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται την πτώση της κυβέρνησης.

Ο Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε πει εξαρχής με τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε άλλες 24 πόλεις, δεν επιτρέπουμε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, με κανέναν επιθετικό προσδιορισμό μπροστά, σημασία έχει το όνομα Μακεδονία που από μόνο του είναι αλυτρωτικό, δεν μπορεί να ονομάζονται Μακεδόνες άλλοι έκτος από τους Ελληνες».

Οι διοργανωτές προγραμματίζουν και άλλες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα με στόχο να μην περάσει η συμφωνία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ