Διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Τραμπ στο Λονδίνο

Διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Τραμπ στο Λονδίνο Facebook Twitter
EPA
0

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στο Λονδίνο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία.

«Ντόναλντ Τραμπ δεν είσαι ευπρόσδεκτος!» ήταν ένα από τα συνθήματα που επαναλάμβαναν ρυθμικά οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, στο Ρίτζεντς Παρκ, όπου ο Αμερικανός ηγέτης θα διανυκτερεύσει απόψε με τη σύζυγό του Μελάνια.

Εφοδιασμένοι με κατσαρόλες, σφυρίχτρες μεγάφωνα και κουδουνίστρες, οι διαδηλωτές έκαναν θόρυβο με τα σκεύη αυτά, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου στο μεταναστευτικό, στην κλιματική αλλαγή και στα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Πόσα παιδιά έβαλες σήμερα σε κλουβιά;» φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στα παιδιά που έχουν θέσει υπό κράτηση οι αμερικανικές αρχές αφού εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ.

Για μια στιγμή, το πλήθος σταμάτησε όλους τους θορύβους, όταν οι διοργανωτές έβαλαν να ακουστεί ένα ηχητικό ντοκουμέντο με το κλάμα μικρών μεταναστών.

«Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα σοκαριζόταν από αυτό. Προφανώς ο Τραμπ δεν είναι» κατήγγειλε ένας εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης, ο Σαμπίρ Λάκα.

«Είναι ένας από τους πλέον επικίνδυνους ανθρώπους του πλανήτη» προειδοποίησε από την πλευρά της η Σάρα Τζόουνς, μια ακτιβίστρια κατά των πυρηνικών όπλων που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στηλιτεύοντας την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να γιουχάρουν όταν αντιλήφθηκαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στο ανάκτορο Μπλενχάιμ, κοντά στην Οξφόρδη για το προγραμματισμένο δείπνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ