Εισαγγελική παραγγελία από Κοντονή για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

Εισαγγελική παραγγελία από Κοντονή για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική. 

Ο υπουργός ζητά να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Εξάλλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των αρμοδίων τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.

Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε να προσέλθει για να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Μέχρι στιγμής στην κ. Γνεσούλη έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM