O Lee Fraged μας στέλνει tech-house από την Κρήτη

O Lee Fraged μας στέλνει tech-house από την Κρήτη Facebook Twitter
0

Ο Lee Fraged ή αλλιως Λευτέρης Φραγκέδης κατάγεται από τα Χανιά. Μεγαλωμένος στον Πειραιά στα 80s, μετακομίζει στη Κρήτη για τα εφηβικά του χρόνια, όπου φτιάχνει το δικό του πειρατικό σταθμό και συμμετέχει σε μικρά ροκ γκρουπ ως κιθαρίστας.

Στα τέλη των 90s επιστρέφει στην Αθήνα για σπουδές, γνωρίζει απο κοντά τη club κουλτούρα της εποχής και ξεκινάει να συλλέγει δίσκους & cd και αρχίζει να να πειραματίζεται ηχητικά με το διαθέσιμο τότε software στον υπολογιστή του.

Στις αρχές του 2000 επιστρέφει ξανά στα Χανιά, όπου εργάζεται για 5 χρόνια ως υπεύθυνος σε τοπικό δισκοπωλείο της πόλης, διατηρώντας παράλληλα residencies σε διάφορα bars της πόλης. Εκείνη τη χρονική περίοδο, ξεκινάει τα "lustvsdislexia parties" και στη συνέχεια δημιουργεί το "This Side Music netlabel" μαζί με τον φίλο και τότε συγκάτοικό του Linny Berret.

Στα τέλη των 00s, μετακομίζει στο Βερολίνο για 2 χρόνια, όπου και κυκλοφορεί τa πρώτa του tracks. Παίζει σε μικρά και μεγάλα rooms όπως το Mikz, Crack Bellmer, Klub der Rebublik κ.α. Eπιστρέφει στην Ελλάδα το 2011 και τα τελευταία χρόνια διοργανώνει το ετήσιο Healthy Summer, ένα τριήμερο φεστιβάλ στη νότια Κρήτη και κυκλοφορεί τη μουσική του σε labels όπως η Neovinyl (ES), Diaphan (DE), Artecque (DE), Release Sustain (UK) κ.α.

Ο Lee Fraged συμμετέχει το Σάβββατο 11 Οκτωβρίου στο πρώτο για φέτος DANCETERIA by ClubKid & Friends στο Six D.o.g.s. - Gig Space. Line Up: ClubKid - Lee Fraged - Tareq

SOUNDCLOUD : https://soundcloud.com/lee-fraged
MIXCLOUD : http://www.mixcloud.com/LeeFraged/
RA : http://www.residentadvisor.net/dj/leefraged
OTHER : http://www.this-side.net/

Ακούστε εδώ το lifotape

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ