Νύχτες στην Αθήνα

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Sebastien Tellier. Φωτό: Ευτυχία Βλάχου
0


Live. Sebastien Tellier, 7/11, 20:00, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, 210 3450817, €25.

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ο Sebastien Tellier καταλαμβάνει τη σκηνή του Fuzz Club. Είναι η δεύτερη φορά που ο Γάλλος μουσικός επισκέπτεται τη χώρα μας, μετά την ξεσηκωτική του εμφάνιση στο Bios το 2012. Ο εκκεντρικός τραγουδιστής και συνθέτης ξεχωρίζει τόσο για το ιδιαίτερο παρουσιαστικό του όσο και για τα live του. Ανήκει στην pop/electronica σκηνή και ερμηνεύει τραγούδια που θυμίζουν '60s και '70s, με αγγλικούς, γαλλικούς και ιταλικούς στίχους. Άρχισε να γίνεται αναγνωρίσιμος το 2001 με το πρώτο του άλμπουμ που είχε τον τίτλο «L' Incroyable Verité», ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έφτασε στην κορύφωση της καριέρας του με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου του, «Politics», και το τραγούδι «La Ritournelle», που τον έκανε ευρέως γνωστό. Ακολούθησαν και άλλες κυκλοφορίες του, η συνεργασία με τον Guy-Manuel de Homem-Christo των Daft Punk, μια εμφάνισή στη Eurovision στο Βελιγράδι, αλλά και η συμμετοχή του σε μια επίδειξη της Chanel, μετά από πρόσκληση του σχεδιαστή Karl Lagerfeld. Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το έκτο του άλμπουμ, «L' Aventura», που περιέχει βιώματά του από την παιδική του ηλικία, τα οποία όμως μπλέκει με το περιβάλλον της Βραζιλίας και όχι της Γαλλίας, όπως θα περίμενε κανείς. Την Παρασκευή θα παρουσιάσει μερικά από τα καινούργια του κομμάτια στο Fuzz.

Party. Jamie Jones, Richy Ahmed Russ Yallop / Hot Creations Showcase, 7/11, 2200, Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 210 3428055, €25-50.

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Jamie Jones

O Jamie Jones έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ο πολυπράγμων DJ και παραγωγός αλλά και ιδρυτής του label «Hot Creation» αναλαμβάνει τη μουσική στο Gazi Music Hall. Τα Burning Man, BPM, TomorrowLand, Ultra και Glastonbury είναι μερικά μόνο από τα φεστιβάλ στα οποία έχει παρευρεθεί. Είναι resident του DC 10 club της Ίμπιζα με το εβδομαδιαίο πάρτι του label Hot Creations, «Paradise», και περιοδεύει συχνά, οργανώνοντας οπτικοακουστικά σόου. Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου μαζί του θα βρεθούν και τα δύο βασικά μέλη του Hot Creations: ο Richy Ahmed, που ανήκει στη νέα γενιά Βρετανών DJs και δίνει τη δική του ξεχωριστή προσέγγιση στη house μουσική με την εισαγωγή disco, techno, funk και hip-hop στοιχείων, και ο εξίσου δημοφιλής Russ Yallop, που έχει κάνει σημαντικές κυκλοφορίες σε γνωστά labels, όπως τα Crosstown Rebels, Rebellion και No.19. Μαζί τους το εγχώριο δίδυμο των Gus and Bonso, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2007, έχει πολλές επιρροές από την ηλεκτρονική dance σκηνή και κατάφερε να διαμορφώσει έναν προσωπικό, μοντέρνο ήχο, που εξελίσσεται διαρκώς.

Festival. 24 στο Tετράγωνο. Το six d.o.g.s στη Στέγη, 8/9-9/9, 20:00, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Μικρή Σκηνή, λεωφ. Συγγρού 107, 210 900 5 800, €5 για κάθε τρίωρη ζώνη.

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
24 στο Tετράγωνο. Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου

Είκοσι τέσσερα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής παίζουν για 24 ώρες στη μικρή σκηνή της Στέγης. Οι ήχοι και οι εικόνες θα εναλλάσσονται καθώς η μία μπάντα θα διαδέχεται την άλλη. To six d.o.g.s και τα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε αυτό μεταφέρονται από την Αβραμιώτου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στο πλαίσιο ενός πειράματος που θα δοκιμάσει τον χρόνο και τις αντοχές του κοινού. Πρόκειται για ένα εικοσιτετράωρο πάρτι χωρίς διακοπές, το οποίο θα χωρίζεται σε 8 τρίωρες ζώνες. Οι εμφανίσεις ξεκινούν το Σάββατο στις 8 μ.μ., με την πρώτη ζώνη, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11. Το κοινό θα καλωσορίσουν οι Friend of Gods, Balinese Beast και Δεσποινίς Τρίχρωμη, ενώ αργότερα, στη δεύτερη ζώνη, τη σκηνή θα καταλάβουν οι Glacial, Chinese Basement και The East. Θα ακολουθήσουν οι 2L8, Sun Tank, Mahakala και Whereswilder, Space Blanket και The Boy, που θα παίξουν μέχρι τα ξημερώματα. Την επόμενη μέρα το πρωί τη σκυτάλη παραλαμβάνουν οι Voyage Limpid Sound, Lower Parts Showcase και Nefeli Walking Undercover, αλλά και πολλά ακόμα ονόματα, όπως οι Callas, .message και pad trio. Το event θα ολοκληρωθεί στις 5 μ.μ., με τους Rattler Proxy.

Hior Chronik, Melorman

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Melorman


Ambient ήχοι από δύο Έλληνες παραγωγούς το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στο Ρομάντσο.
8/11, 22:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 210 3425335, είσοδος ελεύθερη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ