Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0
Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Earthless

Live: Earthless, 12/11, 21:00, An Club, Σολωμού 13, 210 330 5056, €18

Στις 12 Νοεμβρίου οι Earthless έρχονται για πρώτη φορά στη Αθήνα. Το instrumental trio ξεκινάει από το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και καταλήγει στη σκηνή του An Club για μία μοναδική εμφάνιση. Οι Earthless σχηματίστηκαν το 2001 και μέχρι το 2005 είχαν κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Sonic Prayer». Ακολούθησαν τρία ακόμα άλμπουμ, με το τελευταίο, «From the Ages», να λαμβάνει πολύ καλές κριτικές. Ξεχωρίζουν για τις ψυχεδελικές συνθέσεις που θυμίζουν Led Zeppelin, Monkey3 και Cream, τα εντυπωσιακά σόλο από τον κιθαρίστα τους Isaiah Mitchell και τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα live αποτελεί η κυκλοφορία τους «Live at Roadburn» που ηχογραφήθηκε στο ομώνυμο φεστιβάλ και παρουσιάζει την μπάντα στη σκηνή χωρίς να γνωρίζει ότι ηχογραφείται. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Tuber, η instrumental rock μπάντα από τις Σέρρες. Έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP, ενώ τον Δεκέμβριο πρόκειται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Desert Overcrowded».

Party: Martin Garrix, 15/11, 23:00, Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 210 3428055, €35-45

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Martin Garrix

O Martin Garrix έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Gazi Music Hall. Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ένας από τους νεαρότερους παραγωγούς της διεθνούς σκηνής κάνει μια μικρή στάση στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του. Ο Ολλανδός έφηβος ξεκίνησε να παίζει μουσική από 13 χρονών και σήμερα ανήκει στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρείας Spinnin' Records. H πρώτη του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή ενός κλαμπ στο Άμστερνταμ. Για αρκετό καιρό το πρωί πήγαινε στο σχολείο και τα βράδια εμφανιζόταν σε διάφορα τοπικά κλαμπ. Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε ένα remix στο κομμάτι «Tonight» του Enrique Iglesias, που των έκανε ευρέως γνωστό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε στην πρώτη του κυκλοφορία «Error 404» αλλά και σε συνεργασίες με ονόματα όπως οι Sidney Samson και Julian Jordan. Πέρσι δημιούργησε το κομμάτι «Animals» που του χάρισε την πρώτη θέση στον Beatport Top Songs Chart, ενώ ακολούθησε το remix του Project T και η συνεργασία του με τον Jay Hardway. Σήμερα είναι μόλις 18 χρονών, δημιουργεί διαρκώς καινούργια κομμάτια και ταξιδεύει στον κόσμο παίζοντας ηλεκτρονική μουσική σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ και events.

Festival: π04: Phormix meets π, DVS1, Morah, 3.14, 16/ 11, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, 210 3210510, €8

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
DVS1

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου οι ομάδες π και Phormix διοργανώνουν ένα πάρτι με τον DVS1 ή, αλλιώς, Zak (Devious One). Πρόκειται για έναν από τους πιο περιζήτητους Αμερικανούς DJs που επιδίδεται σε πολύωρα sets, παίζοντας μουσική για 8 με 11 ώρες. Κάνει συχνές εμφανίσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία, συνδυάζοντας την techno και τη house μουσική σε κάθε του εμφάνιση. Είναι συλλέκτης βινυλίων και η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 10.000 δίσκους. Παίζει μουσική για περισσότερο από 20 χρόνια, έχει συνεργαστεί με τον Ben Klock και τη δισκογραφική του Klockworks, ενώ στον ίδιο ανήκουν τα labels Hush και Mistress. Στην τρίτη του εμφάνιση στη Αθήνα θα τον συνοδεύσουν οι residents των Phormix και π πάρτι, Morah και 3.14. O Morah παίζει μουσική από 16 χρονών και είναι ο ιδρυτής των Phormix πάρτι. Του αρέσουν οι πειραματισμοί, κινείται κυρίως ανάμεσα σε techno, electro και house μουσικές επιλογές και θα αναλάβει το άνοιγμα της βραδιάς με τη βοήθεια τον Alex που είναι DJ, παραγωγός και ιδρυτής των π πάρτι. Τα sets του περιλαμβάνουν από acid των '90s, industrial και deep ακούσματα μέχρι πιο επεξεργασμένους ήχους της σύγχρονης πειραματικής σκηνής.

Blend presents Nick Curl

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Nick Curly


O Γερμανός DJ, παραγωγός και label owner αναλαμβάνει τη μουσική στο Pixi υπό τη συνοδεία των Manolaco και Tap.

15/11, 23:00, Pixi, Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 210 3423751

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ