Αναστασιάδης για Κυπριακό: Νέα αποτυχία στις συνομιλίες μπορεί να δημιουργήσει άλλες σκέψεις

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Νέα αποτυχία στις συνομιλίες μπορεί να δημιουργήσει άλλες σκέψεις Facebook Twitter
0

Μία νέα αποτυχία στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μπορεί να δημιουργήσει νέες σκέψεις, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, υπογράμμισε πως «μια νέα αποτυχία των συνομιλιών στο Κυπριακό θα αλλάξει ενδεχόμενα άρδην τη βάση του διαλόγου, όχι γιατί εμείς το επιθυμούμε, αλλά γιατί εκ των γεγονότων ενδεχόμενα να υπάρξουν άλλες σκέψεις είτε από τους εμπλεκόμενους, είτε από τους ενδιαφερόμενους και αυτό θα ήταν το χείριστο».

Σε ερώτηση, αν είναι δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε: «Αν κρίνω από τις δηλώσεις Τούρκων επισήμων ή από την άτυπη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ακιντζί στις 16 Απριλίου, δεν θα έλεγα ότι υπήρξε η αναμενόμενη πρόοδος που να ενθαρρύνει τον ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία ή να συγκαλέσει μια νέα σύνοδο».

Επίσης, είπε ότι θα τονίσει και πάλι στις προσεχείς συναντήσεις του στην έδρα του ΟΗΕ την αποφασιστικότητά του για διάλογο, σημειώνοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας τόσο σε ό,τι αφορά μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο και την εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης, όσο και στο θέμα της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί.

Ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της διακυβερνητικής συμφωνίας Κύπρου και Αιγύπτου αναφορικά με τον απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα υπογραφεί στη Λευκωσία τόσο για την Κύπρο, όσο και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα οφέλη που προσκομίζει η Κύπρος από τις Τριμερείς Συνεργασίες με γειτονικά κράτη, προσθέτοντας ότι θεμελιώνουν τις άριστες σχέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM