Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0

Live: Morrissey, 5/12, 21:00, Γήπεδο Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο, €37-40

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Βρετανός καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα, για μια μόνο εμφάνιση στο γήπεδο του Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ «World Peace Is None Of Your Business» το οποίο θα παρουσιάσει ζωντανά στη χώρα μας, στα πλαίσια της περιοδείας του. Ο Morrissey ξεκίνησε ως μέλος του συγκροτήματος The Smiths κάνοντας μεγάλες επιτυχίες ενώ αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της indie μουσικής σκηνής και προκαλεί αίσθηση τόσο με τις ζωντανές του εμφανίσεις όσο και με τις δηλώσεις του. Δεν είναι λίγες οι φορές που προκάλεσε αντιδράσεις με σχόλιά του πάνω σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Για τον λόγο αυτό θεωρείται και από τους πιο προκλητικούς και επιδραστικούς performers. Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε τελευταία φορά πριν δύο χρόνια, όταν εμφανίστηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού. Στην Αθήνα, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου εκτός από τον νέο του δίσκο θα παρουσιάσει και τραγούδια από την τριαντακονταετή καριέρα του.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Rattler Proxy

Party: Lurid Music Release Night: Raudive + Antoni Maiovvi w/ The Rattler Proxy + ΔreamCcore, 5/12, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, €5.

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, μετά τα μεσάνυχτα, οι Rattler Proxy θα καταλάβουν τη σκηνή του six d.o.g.s. Ο Μάκης Παπασημακόπουλος στα φωνητικά και ο Λουκάς Σαββίδης στα synths κάνουν ιδιαίτερες ηχογραφήσεις αλλά και δυνατές ζωντανές εμφανίσεις. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Fall, τους Forest Swords και τους Soviet Soviet και τα τραγούδια τους έχουν παιχτεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές σημαντικών παραγωγών του εξωτερικού, όπως οι Trevor Jackson, Ivan Smagghe και Andrew Weatherall. Στο six d.o.g.s θα γιορτάσουν τη νέα τους κυκλοφορία από τη Lurid Music. Στη συνέχεια θα αναλάβει ο μουσικός παραγωγός Antoni Maiovvi, γνωστός για το Black Jesus αλλά και το νέο σάουντρακ της κλασικής ταινίας τρόμου Texas Chainsaw Massacre. Για πρώτη φορά στην Αθήνα έρχεται και ο Raudive, ή Oliver Ho, που κυριαρχεί στην techno μουσική σκηνή εδώ και μια εικοσαετία σχεδόν. Το άνοιγμα της βραδιάς θα αναλάβει η Ελληνογαλλίδα DJ ΔreamCcore, aka Τίφανυ Γραμμένου, με σκοτεινές new wave και new beat μουσικές, ενώ το κλείσιμο θα επιμεληθούν οι ιδρυτές της Lurid Music. Οι Alex Hobson και Kasseta Rec θα παίξουν σε ένα back-to-back set που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Swans

Festival: Plisskën Festival 2014 - Winter Edition, 4/12, 20:00, Ιερά Οδός, Ιερά Οδός 18-20, €20-30.

Το winter edition του Plisskën Festival θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του, το οποίο περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό line-up. Αρχικά, το συγκρότημα των Αμερικανών Swans που φημίζεται για τις ξεχωριστές ζωντανές του εμφανίσεις θα καταλάβει την σκηνή, παρουσιάζοντας κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «To be kind», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ακολουθεί το δίδυμο των James Ford και Jas Shaw, ή αλλιώς Simian Mobile Disco, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν το νέο τους project, «Whorl», σε ένα ξεχωριστό θέαμα που συνδυάζει το live στοιχείο με το DJ set και τα visuals. Έπεται ο Τζαμαϊκανός μουσικός Lee Scratch Perry που συνέβαλε στην ανάπτυξη και στη διάδοση της reggae και dub μουσικής, ενώ αργότερα θα αναλάβει ο Bug, που έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση στην underground bass σκηνή. Μαζί τους και ένας από τους πιο δραστήριους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια, ο Son Lux ή αλλιώς Ryan Lott.

Chickn - Cave Children

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
The Cave Children

Δύο νέα σχήματα της πόλης, οι Chckn και οι Cave Children εμφανίζονται ζωντανά στη σκηνή του Ρομάντσου το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.

6/12, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, €5

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ