Live

Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια για τον θάνατο του Κασόγκι

Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια για τον θάνατο του Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα ότι η Τουρκία θα αποκαλύψει «όλη την αλήθεια» για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε νέες δηλώσεις για την υπόθεση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.


«Επιθυμούμε τη δικαιοσύνη εδώ, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι σε συνεδρίαση με μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο κοινοβούλιο την Τρίτη.

«Θα κάνω τη δήλωσή μου για την υπόθεση την Τρίτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε ο Ερντογάν σήμερα, μια μέρα μετά την παραδοχή για πρώτη φορά από τη Σαουδική Αραβία ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.


Το Ριάντ διαβεβαίωνε μέχρι τότε ότι ο Κασόγκι έφυγε ζωντανός από το προξενείο.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι 15 Σαουδάραβες που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου με δύο αεροσκάφη έχουν σχέση με τον θάνατο του Κασόγκι.

«Γιατί αυτοί οι 15 άνδρες ήρθαν εδώ; Γιατί 18 άτομα συνελήφθησαν;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.


Το Ριάντ ανακοίνωσε ότι πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν και 18 πολίτες της Σαουδικής Αραβίας συνελήφθησαν μετά την αρχική έρευνα που άρχισε το βασίλειο για την υπόθεση.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε κάνει έως σήμερα μεγαλόστομες δηλώσεις για τον θάνατο του Κασόγκι και περιοριζόταν να επικαλείται την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, ο Ερντογάν προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποφύγει την πλήρη ρήξη με τη Σαουδική Αραβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Live

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM