ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.4.2013 | 23:28

Εμαθα οτι ειμαι υιοθετημενος

Γυρισα στο πατρικο μου στην Ξανθη για λιγες μερες. Για διακοπες. Ξυπνησα και ακουσα τους γονεις μου να συζητουν και να λεει ο μπαμπας μου "πρεπει καποια στιγμη να το μαθει" και η μητερα μου να απαντα "ουτε να το σκεφτεσαι αυτο!".Μπαινω μεσα στην κουζινα και τους ρωτω για τι μιλουν. Όταν ειδα οταν αλλαξαν 1000 χρωματα (η μητερα μου ενιωθα οτι θα λιποθυμησει) καταλαβα οτι μιλουσαν για μενα και ταραχτηκα.Με τα πολλα, θα σας πω οτι μετα απο 3 ωρες ανελεητης πιεσης μου ειπαν οτι με υιοθετησαν στην ηλικια των 2 ετων και ετσι λυθηκε και το μεγαλυτερο μυστηριο της ζωης μου, γιατι δεν ειχα βρεφικες φωτογραφιες.Ενιωσα σαν να ξυπνησα απο ενα κακο ονειρο, σαν να ζω ενα ψεμα. Για την ακριβεια, ενιωσα οτι η 22χρονη ζωη μου ειναι ολοκληρη ενα ψεμα. Το χειροτερο ειναι οτι δεν μου λενε την ολη την αληθεια. Απο που με υιοθετησαν και γιατι.Θελω να μαθω! Εχω δικαιωμα να γνωριζω την αληθεια. Αυτες οι μερες μου ρε παιδια, ειναι οι δυσκολοτερες της ζωης μου. Γυρισα στην Αθηνα οπου σπουδαζω, με ενα βαρος στο στηθος. Κλαιω ολη μερα. Δεν θελω να βλεπω κανεναν. Τους αγαπω τους γονεις μου οσο τιποτα αλλο στον κοσμο. Κι αυτοι. Δεν μπορω καν να διανοηθω οτι αυτοι οι ανθρωποι που με μεγαλωσαν με τοση αγαπη και κοπο οτι δεν ειναι φυσικοι μου γονεις. Δεν το χωρα ο νους μου. Η αδερφη μου δεν ξερει τιποτα. Μου το ορκιστηκαν. Και εκεινη ειναι φυσικο τους παιδι. Δεν ξερω αν πρεπει να της το πω. Με παιρνει τηλ. και με ρωταει απο την μερα που εχω φυγει, τι συμβαινει. Χθες πηγαν την μανα μου στο νοσοκομειο απο την πιεση.Πως εγιναν ολα αυτα ρε παιδια; Απο που με πηραν και γιατι;Δεν θελω να μαθω για να ψαξω, για εμενα εκεινοι ειναι οι γονεις μου και θα ειναι για παντα!
7
 
 
 
 
σχόλια
Να κανεις το στσυρο σου που σε πηρε αυτη η οικογενεια και μεχρι τα 22 σου δεν καταλαβες καν οτι δεν εισαι φυσιολογικο τους παιδι! Εισαι αποπ τα τυχερα παιδια που βρηκαν αγαπη και οικογενεια. Σκεψου ποσα στα ορφανοτροφεια και πως πολλα καταληγουν!Σιγουρα θα μπορουσαν να στο πουν απο πολυ μικρος για να το πλασεις μεσα σου και να το θεωρεις φυσιολογικο, αλλα μη τους κακιωνεις. Δεν το εκαναν για να σε ξεγελασουν, δεν ξεραν πως. Και σκεψου οτι αυτο τους ετρωγε μια ζωη, δεν νιωθανε καλα που στο κρυβανε, ειναι μεγαλο βαρος.Θα το περασεις το σοκ, ισως και να ψαξεις οταν θα εισαι ετοιμος τις ριζες σου, αλλα αυτη θα ειναι η οικογενεια σου παντα! Το ιδιο αιμα δεν παιζει παντα τον πρωτο ρολο!
Σε υιοθέτησαν, και;Δε το ήξερες και τώρα το ξέρεις και;Το ότι σε υιοθέτησαν δεν τους κάνει καλύτερους ή χειρότερους ως ανθρώπους και ως γονείς, τους ξέρεις 22 χρόνια.Και να ψάξεις τι; Άσε ρε φίλε, υπάρχουν άνθρωποι με πραγματικά προβλήματα.
Έχεις δικαίωμα να μάθεις, συμφωνώ. Να θυμάσαι, όμως πως γονιός δεν είναι αυτός που γεννάει ένα παιδί, αλλά αυτός που το μεγαλώνει, το ανατρέφει και το προετοιμάζει ώστε να γίνει ένας σωστός άνθρωπος. Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως οι γονείς σου το έκαναν αυτό και με το παραπάνω.Από την άλλη πιστεύω πως αν αρχίσεις αναζητήσεις ίσως ανακαλύψεις "σκελετούς στη ντουλάπα" όσον αφορά τους βιολογικούς σου γονείς. Είναι δίκοπο μαχαίρι μία τέτοια απόφαση.Ό,τι κι αν αποφασίσεις πάντως, μην κλείνεις έξω από τη ζωή σου (άθελά σου) αυτούς που σε αγάπησαν και σε έκαναν δικό τους παιδί από την πρώτη στιγμή. Γιατί αν αποφασίσεις να αρχίσεις τις όποιες έρευνες και απογοητευτείς (όσο κι αν ακούγεται σα σενάριο σαπουνόπερας, παρ'όλα αυτά υφίσταται μία τέτοια πιθανότητα) ΕΚΕΙΝΟΙ είναι που θα σταθούν πλάι σου και ΠΑΛΙ για να σε στηρίξουν και να σε αγκαλιάσουν. :)
Σημασία δεν έχει ποιος σε γεννάει αλλά ποιος σε μεγαλώνει.Αν ήμουν στην θέση σου δεν θα εψαχνα καν τους φυσικούς μου γονείς γιατί δεν έχει νόημα.Δεν έχει νόημα γιατί οι φυσικοί μου γονείς δεν θα με είχαν μεγαλώσει,δεν θα με είχαν φροντίσει και δεν θα μου είχαν σταθεί όπως οι γονείς που σε υιοθέτησαν.Δικοί μας άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα οι συγγενείς μας εξ αίματος αλλα οι άνθρωποι που πραγματικά μας αγαπούν και μας νοιαζονται.Τα υπόλοιπα είναι απλά ταμπέλες.
Καλησπέρα...Και αμα σε υιοθέτησαν και τι έγινε?Σε αγαπανε γιατι το νιώθουν και οχι γιατι πρέπει επειδη σε γεννησαν...Και απο την αντιδραση τους φαινεται οτι στενοχωριούνται...Γιαυτο φροντισε να τους πεις οτι τους αγαπας ωστε να ηρεμησουν...Οσο για την αδερφη σου φαινεται οτι σε αγαπαει και σε νοιαζεται!εισαι πολυ τυχερος!
Και ποιο ειναι ακριβως το προβλημα σου; Δεν σε αγαπησαν και δεν σε αγαπουν; Δεν σε φροντισαν; Αυτοι που σε γεννησαν ειτε δεν μπορουσαν οικομικα ειτε δεν ηθελαν να σε κρατησουν. Οι πραγματικοι σου γονεις ειναι αυτοι που σε αγαπανε, σε φροντιζουν, πασχιζουν καθε μερα να μην σου λειψει τιποτα, σε σπουδαζουν κλπ
Scroll to top icon