Στην Αθήνα μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσες να πετύχεις καλό μπέιγκελ, εκτός αν στο έφερνε κάποιος δικός σου από ταξίδι στο εξωτερικό. Αυτό που δοκιμάσαμε σε μαγαζί του κέντρου όμως ήταν τόσο καλό, που ψάξαμε να βρούμε ποιος το κατασκευάζει. Και ναι, ο Leo φτιάχνει στο εργαστήριό του εξαιρετικά μπέιγκελ, στο χέρι και όχι από μηχάνημα, με την παλιά αυθεντική συνταγή που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα καλύτερα μπέιγκελ της Νέας Υόρκης. Ίσως επειδή έμαθε να τα φτιάχνει εκεί.
Ο Leo (Λεονάρδος Γαβαλλίας) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια. «Ξεκίνησα με τη σκέψη να φτιάξω κάτι δικό μου» μας λέει, «έχω μεγαλώσει μέσα στα εστιατόρια και στα φαγητά και μπέιγκελ έφτιαχνα από πιτσιρικάς. Επειδή είναι ψωμί, φαντάστηκα ότι θα αρέσει στους Έλληνες, έτσι νοίκιασα έναν φούρνο στα Άνω Λιόσια και ξεκίνησα τη δικιά μου επιχείρηση. Τότε δεν είχε χτυπήσει ακόμα η κρίση και δεν υπήρχαν άδειοι φούρνοι στο κέντρο, τώρα βρίσκεις παντού να νοικιάσεις. Το σημερινό εργαστήριό του είναι Κυψέλη αλλά σύντομα σκέφτεται να μετακομίσει και πάλι σε έναν χώρο που θα έχει όλες τις προδιαγραφές.
σχόλια