Η Αυστραλία κηρύσσει πόλεμο στις γάτες - και υπάρχει καλή εξήγηση

Η Αυστραλία κηρύσσει πόλεμο στις γάτες - και υπάρχει καλή εξήγηση Facebook Twitter
4

Η Αυστραλία αποφάσισε να θανατώσει περίπου δύο εκατομμύρια άγριες (δηλαδή όχι εξημερωμένες ή οικόσιτες) γάτες μέχρι το 2020. Όλες οι πολιτείες της χώρας αποφάσισαν να βάλουν τις άγριες γάτες στην κατηγορία «Παράσιτα» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent.

Οι προθέσεις τους πάντως είναι καλές. Θέλουν έτσι να προστατεύσουν δεκάδες τοπικά είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς των αγριόγατων. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Greg Hunt αποκάλυψε το πενταετές του πρόγραμμα την περασμένη Πέμπτη λέγοντας: 

«Mέχρι το 2020 θέλω να έχουν θανατωθεί δύο εκατομμύρια άγριες γάτες, ώστε να έχουμε 5 νέα νησιά και 10 νέες χερσαίες περιοχές που θα χαρακτηριστούν Ασφαλή Καταφύγια, και δεν θα έχουν καθόλου άγριες γάτες. Όσο κυβερνάμε εμείς δεν θα ανεχτούμε την εξαφάνιση άλλων απειλούμενων ζώων. 

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του σχεδίου θα πάει στη θανάτωση των αγριόγατων, με δηλητήριο ή πυροβολισμό, με «όσο πιο ανθρώπινο τρόπο γίνεται» όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος. 

Οπότε, τι έχουν κάνει οι γάτες;

Πολλά και διάφορα, απ' ό,τι φαίνεται. Ήρθαν στην Ωκεανία μαζί με ευρωπαίους μετανάστες πριν από 200 χρόνια. Σύμφωνα με υπολογισμούς, κάθε ημέρα, τα 20 εκατομμύρια των γατιών σκοτώνουν περίπου 75 εκατομμύρια γηγενή ζώα. Η χώρα έχει χάσει περίπου 29 είδη θηλαστικών από τότε που πρωτομπήκαν οι γάτες στην ήπειρο. Τώρα υπάρχουν 1.800 είδη ζώων που απειλούνται με μόνιμη εξαφάνιση. 

Ο Gregory Andrews, υπεύθυνος για τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση εξήγησε τη στάση της κυβέρνησης:

«Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν μισούμε τις γάτες, απλώς δεν μπορούμε πια να ανεχτούμε τη ζημιά που κάνουν στην άγρια ζωή και την πανίδα μας.»

It's Viral
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

It's Viral / Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής τους εμφάνισης μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το πρώην ζευγάρι φέρεται να μην «μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θα μπορούσαν είχαν κάνει χρόνια πριν έναν έλεγχο (μέσω της στείρωσης π.χ.) των γεννήσεων των αγριόγατων, πριν ο πληθυσμός τους αυξηθεί τόσο, που να παίρνουν αυτά τα απάνθρωπα μέτρα εξόντωσής τους και όλο αυτό να το ονομάζουν και "καλή εξήγηση"!
...με δηλητήριο ή πυροβολισμό, με «όσο πιο ανθρώπινο τρόπο γίνεται» ....Παρα πολυ "ανθρωπινος" ο τροπος τους...Δεν σκεφτονται τα ορνια,πως με στειρωση μπορουν να εχουν τα ιδια αποτελεσματα στο ιδιο χρονικο διαστημα?!Κ μην μου πειτε ειναι αγριες κ πως θα πιαστουν,ηρεμηση με οπλο,πιασιμο,στειρωση,απελευθερωση.Plus,για να μην χασουν πια ολα αυτα τα απειλουμενα ειδη,θα μπορουσαν να προβουν σε ελεγχομενη αναπαραγωγη σε οσα απο αυτα θα ειχε αποτελεσμα!Κ στην τελικη τι τρωνε πια αυτες οι γατες οι οποιες εχουν κατασπαραξει την Αυστραλια??????Για grow up κ λιγο το μυαλουδακι σας...Μια του υψους,μια του βαθους ειστε σε εκεινη την ηπειρο,ή θα κανετε τα υπερτατα καλα προς τα ζωα ή το αντιθετο...
Είναι δυστυχώς οι γάτες πολύ επιθετικές προς τα άλλα ζώα. Η δικιά μου πιάνει πουλιά και φίδια και φοβάται μόνο τα γερακια, τις κουκουβάγιες και τα κοράκια. Σε όλα τα άλλα κάνει ντου. Ακόμα και σε ακριδες. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος πάντως και όντως θα μπορούσαν να τις στειρωσουν αλλά όπως καταλαβαίνεις , το δηλητήριο και ο πυροβολισμός είναι οικονομικότερη μέθοδος. Θα μπορούσαν να πουν ότι είναι η νέα αυστραλιανή ράτσα, να την κατοχυρωσουν και να αρχίσουν να μοσχοπουλανε τα γατιά.
Ανθρώπινος τρόπος είναι ο πυροβολισμός και το δηλητήριο;;; Που να μην ξημερωθεί το τέρας!!!Κι αν εν πάσει περιπτώσει υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, να τις μαζεύουν σιγά σιγά και ευθανασία με ένεση, ο μόνος ανθρώπινος τρόπος!