ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.8.2015 | 21:31

Τον ιεροκήρυκα με τα μαύρα

Άσχετο αλλά μήπως έχετε δει πουθενά ένα τύπο με κοντά μαλλιά γύρω στα 40 που φόραγε κάτι παλιά μαύρα ρούχα και κουκούλα και βρισκόταν έξω από το μεγάλο κατάστημα του ΟΤΕ στην Πατησίων στο ρεύμα προς Αθήνα κρατώντας μια αγία γραφή και κήρυτε με δυνατή φωνή στο πλήθος που πέρναγε; Δεν τον βλέπω πια αλλά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κήρυττε ασταμάτητα σαν να λέμε προφήτης. Μήπως έχει αλλάξει στέκι;; Πέρναγα από εκεί τότε μπροστά τυχαία και στάθηκα να τον ακούσω. Μιλούσε όμως στη καθαρεύουσα και δεν καταλάβαινα και πολλά από αυτά που έλεγε. Κάποιος τον ρώτησε ποιος είναι και νομίζω πως είπεΕγώ είμαι ο Ιωάννης. Ο μάρτυς του υψίστου! Ευχαριστώ.
1
 
 
 
 
σχόλια
Έκανα εγγραφή για να γράψω μόνο εδώ και να πάρεις κάποιες απαντήσεις φίλε/η γι το άτομο αυτό.Ναι, πραγματικά. Ονομάζεται Ιωάννης. Αποκαλείται ''Iωάννης ο Μάρτυς του Υψίστου'' και είναι όπως τον περιγράφεις και πρώτα απ' όλα δεν είναι κληρικός (για να καταλαβαίνουν και οι άλλοι που διαβάζουν αυτό το σχόλιο). Τον έχω δει κι εγώ στο ίδιο σημείο να κηρύττει εκεί έξω από τον ΟΤΕ στις σκάλες πριν από 2μιση περίπου μήνες. Τον έχω δει και στο Σύνταγμα και στο πεδίο του Άρεως. Μέχρι και στους τουρίστες κήρυττε στα Αγγλικά!!! Τον έχω δει έξω από σταθμούς του ηλεκτρικού, στις αποβάθρες των τρένων και του προαστιακού, αλλά τις περισσότερες φορές είναι εκεί που είπες στον ΟΤΕ αλλά έχει όντως καιρό να φανεί στο σημείο αυτό. Το γεγονός είναι και αυτό πρέπει να το πω ότι είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, πρέπει να έχει τεράστια μόρφωση της Αγίας Γραφής μιας που όταν κηρύττει είναι ΚΛΕΙΣΤΗ (δείχνοντας την στο πλήθος που περνάει) αναφέρεται πάντα σε χωρία της Αγίας Γραφής, σε προφητείες, στα σημεία των καιρών, στη Θεία Δίκη, στη Μετάνοια, κτλ. Τα λέει όλα στη κυριολεξία ΑΠ' ΕΞΩ με δυνατή φωνή! Είναι πραγματικά απίστευτο να τον ακούς κι ας μιλάει στην αρχαΐζουσα ή στην καθαρεύουσα και σταματάει μόνο για να πιει λίγο νερό από ένα πλαστικό μπουκαλάκι. Άλλοι σταματούν να τον ακούσουν. Άλλοι τον έχουν για μάρτυρα του Ιεχωβά, άλλοι για Πεντηκοστιανό, άλλοι για Ευαγγελικό, άλλοι για αιρετικό. Άλλοι πάλι τον κοιτάνε απλώς παράξενοι και τον προσπερνάνε αγνοώντας τον γιατί τον θεωρούν τρελό. Εγώ δεν τον έχω για τρελό και πρέπει να είναι Χ.Ο. Το σίγουρο όμως είναι πως αν δεν είναι ένας σύγχρονος προφήτης είναι ένας θαυμάσιος κήρυκας και κατά την ταπεινή μου γνώμη επωμίζεται επιτελόντας ένα θεάρεστο έργο. Μέχρι και παπάδες έχω δει να έχουν σταματήσει να τον ακούσουν αλλά κανείς δεν τολμά να του πει γιατί κάνει ανοιχτό κύρηγμα στους δρόμους. Αναφέρεται πάντα στα χωρία της Αγίας Γραφής σε κάθε τους ερώτηση και τους αποστομώνει. Κι ας μην ξεχνάμε πως θέλει γερά κότσια να κάνεις δημόσιο κήρυγμα στους δρόμους σε ανοιχτό πλήθος ασχέτως αν δεν θέλουν κάποιοι να ακούσουν και να κηρύτεις γιατί κατά βάθος φοβάσαι και μην ξεφτιλιστείς. Αυτός όμως το κάνει. Πιστεύω όμως ότι θα ξανάρθει εκεί και μακάρι να ξαναφανεί και να τον ξανακούσουμε.
Scroll to top icon