ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.12.2015 | 23:17

Το 'ξερα και πάλι πονάω...

Αφού ρε αγόρι μου, το ξέρεις ότι οι γυναίκες σε έχουν μια ζωή στο φτύσιμο του στιλ "ναι, καλό παιδί, γλυκό παιδί ο τάδε, δε λέει αερολογίες ούτε μεγάλα λόγια, αλλά δεν...", τι περίμενες να αλλάξει τώρα και σε αυτή την περίπτωση;Επειδή η συγκεκριμένη κοπέλα είναι κι αυτή ήσυχη και χαμηλών τόνων και καλούλα και νόμιζες ότι ίσως ταιριάζετε, θα σου άναβε το πράσινο φως;Τρίχες. Αφού εσύ με την αγάπη μάλωσες από ...πάντα. Ό,τι και να κάνεις δε θα είναι αρκετό για καμία, πάντα θα είσαι λίγος και θα κυκλοφορείς ειδικά τις γιορτινές μέρες με σκυμμένο το κεφάλι και άδεια αγκαλιά και καρδιά.Δεν το 'χεις καθόλου, ανέκαθεν το ήξερες, αλλά κάθε φορά σκέφτεσαι "ίσως να είμαι και λίγο τυχερός''.Ξέχασέ το. Δε γίνεται τίποτε. Δεν ωφελεί να γίνεσαι κομμάτια για την Χ, Ψ, ενώ αυτή δε νιώθει το παραμικρό και να βαλτώνεις μέρα με τη μέρα... Είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείς ότι θα είσαι για πάντα μόνος, αλλά βγάλε τον έρωτα από τη ζωή σου.Αυτό το συναίσθημα δε θα το βγάλεις ΠΟΤΕ σε καμιά... Δε φταίνε οι άλλες. Ούτε εσύ φταις. Δεν είσαι κακό παιδί, υπερβολικά ήσυχος και ντροπαλός είσαι, δε σου λείπουν οι καλές προθέσεις, ναι θα ήθελες να κάνεις μια ευτυχισμένη οικογένεια με μια γλυκιά σύζυγο και παιδάκια να σε λένε μπαμπά, αλλά απλά δε γίνεται. ΔΕΝ το ΄χεις. Με ρωτάς: πώς θα την αντέξεις τη μοναξιά; (Δε σου αρέσουν και οι γάτες. Πάρε σκύλο.)Τόσα χρόνια πώς την άντεχες; Υπομονή, άλλα 74 χρόνια μοναξιάς για να φτάσεις στα πολυπόθητα ...100 του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.Είσαι ρομαντικός, λες, δεν μπορεί, τόσα δισ. γυναίκες η Γη, κάπου θα υπάρχει και το ταίρι για σένα να βλέπετε το ηλιοβασίλεμα μαζί και να της διαβάζεις ποίηση, Καρυωτάκη ενδεχομένως. Ίσως. Αν θες να ζεις με ψευδαισθήσεις...Φίλε ΞΕΚΟΛΛΑ. Είσαι μόνος σου. ΠΑΝΤΑ θα είσαι μόνος σου.
16
 
 
 
 
σχόλια
Αδερφέ, τα καλά και ήσυχα παιδιά τα βρίσκουν δυναμικές γυναίκες και τα κάνουν υπηρέτες τους. Αν δεν σου χει τύχει μέχρι τώρα, απλά είσουν τυχερός. Έτσι όπως σκέφεσαι και να βρεις κάποια, αξίζει δεν αξίζει Θεά θα την κάνεις και όταν στραβώσει η δουλειά, θα λες πάλι στραπάτσο έφαγα.Ο έξυπνος άνδρας αν είχε να διαλέξει ανάμεσα σε μικρό πουλί και χαμηλή αυτοπεποίθηση, θα διάλεγε το μικρό πουλί. Ότι θέλεις κατάλαβε...Φιλικά.
Συμφωνώ τόσο πολύ με τη Xristiana123... Το κλειδί για να αποκτήσεις μια σχέση που να σε γεμίζει, είναι να ηρεμήσεις και να σταματήσεις να το σκέφτεσαι συνέχεια. Όταν όλη σου η ενέργεια επενδύεται είτε στο ψάξιμο είτε στην αυτολύπηση, θα συνεχίσεις να μένεις μόνος, διότι α) όταν δεν είσαι χαλαρός, δεν είσαι ελκυστικός και β)καμία γυναίκα δε θέλει να είναι με κάποιον που λυπάται τον εαυτό του. Επίσης, με έβαλε σε σκέψεις και το "Επειδή η συγκεκριμένη κοπέλα είναι κι αυτή ήσυχη και χαμηλών τόνων και καλούλα και νόμιζες ότι ίσως ταιριάζετε, θα σου άναβε το πράσινο φως;" Αν η ήσυχη και χαμηλών τόνων καλούλα δε σε θέλει, θεωρείς ότι φταις εσύ γι' αυτό? Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να της κάνουν κλικ τα άτομα "υψηλών τόνων"? Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί για σένα, που είσαι χαμηλών τόνων, να ενδιαφέρονται πιο δυναμικές κοπέλες (και φυσικά εσύ δεν τολμάς να το διανοηθείς)? Οι πετυχημένες σχέσεις δε γίνονται μόνο ανάμεσα σε απολύτως όμοια άτομα, αλλά σε άτομα που αλληλοσυμπληρώνονται.Θέλω να σου πω με αυτό ότι αν βάζεις στόχο μια κοπέλα με βάση αυτό που προβλέπεις ότι θα γίνει, θα αποτύχεις. Αν τις επιλέγεις ανάλογα με τις πιθανότητες που (θεωρείς ότι) έχεις "να σου κάτσουν", θα αποτύχεις. Ή θα τις ρίξεις, και μετά θα διαπιστώσεις ότι δεν ταιριάζετε καθόλου. Ξέρεις τι λέω? Φόρα το πιο ειλικρινές χαμόγελό σου, οπλίσου με άνεση και βγες έξω με αέρα "είμαι ενδιαφέρον άτομο και έχεις κάθε λόγο να θέλεις να κάνεις παρέα μαζί μου". Πέρνα καλά, και τότε, μέσα από τον κύκλο των γνωριμιών σου θα αναδυθεί η σωστή κοπέλα. Μοιάζει κλισέ, αλλά έτσι πάει, φίλε μου. Στο λέει αυτό μια γυναίκα που είχε απελπιστεί, και μόνο όταν κατάλαβε ότι δε χρειάζεται "άλλο μισό" για να είναι καλά, κατάφερε να βρει κάποιον που τη λατρεύει. Σου εύχομαι καλή τύχη :)
Ούτε. Πάτησα καταλάθος καταχώρηση. Το θέμα είναι ότι αυτός πίστευε για τον εαυτό του ακριβώς αυτά που περιγράφεις εσύ. Εγώ όμως θεωρώ τον εαυτό μου την πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο. Όμορφες γυναίκες υπάρχουν άπειρες στον κόσμο. Αληθινά καλοί άνθρωποι όμως λίγοι. Είμαι σίγουρη υπάρχουν πολλές εκεί έξω που θα ήθελαν να έχουν κάποιον σαν εσένα δίπλα τους. Και το ότι όλα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και δεν τα ψάχνεις ισχύει. Γιαυτό κοίτα να απολαύσεις τη ζωή σου και η κατάλληλη κοπέλα θα βρεθεί στο δρόμο σου!
Αγαπημένε μου, εγώ θα σου μιλήσω από την άλλη πλευρά. Είμαι μια κοπέλα που γενικά είχα αρκετές επιτυχίες στους άντρες. Και καλά και κακά παιδιά. Αλλά ποτέ μου δεν μπόρεσα να μείνω με κάποιον πάνω από έξι μήνες, πάντα κάτι μου έλειπε. Πριν 5 χρόνια γνώρισα ένα παιδί μεσω κοινών γνωστών πάρα πολύ ντροπαλό που ντρεπόταν να με κοιτάξει στα μάτια όταν μιλήσαμε πρώτη φορά. Μέσα από τη συζήτηση, είδα πράγματα στο χαρακτήρα του που δεν είχα γνωρίσει ξανά. Γνήσια καλοσύνη και δοτικότητα. Παρόλο που όλες οι συνθήκες ήταν εναντίον μας μιας και εγώ ήμουν από Κύπρο και σπούδαζα Αγγλία και αυτός μόνιμα Ελλάδα, τον ερωτεύτηκα αμέσως σχέση. 5 χρόνια μετά ετοιμαζόμαστε να παντρευτούμε.
λούζερ έχω μια απορία, είχες ποτέ σου κάποια σχέση? αν μπορείς απάντησέ μου, γενικά μου θυμίζεις πολύ κάποιον με όλα αυτά που γράφεις και θέλω να σε βοηθήσω.
Καμιά φορά λέμε τα πράγματα λίγο πιο τραγικά απ'ότι είναι για να "σπάσει η κατάρα" που λέμε.. ελπίζω το ίδιο να συμβαίνει και με σένα.. anyway τώρα που είναι γιορτινές μέρες, ευχύσου να βρεις μια κοπέλα "υψηλών τόνων", να αγαπηθείτε τρελά και να περπατήσεις ποτέ ξανά με το κεφάλι σκυμμένο.. και να είσαι σίγουρος ότι είναι πολλές κοπέλες εκεί έξω που θα μπορούσαν να είχαν εμπνευστεί το ίδιο κείμενο με μέσα.. καλή επιτυχία!
Αν, δεν φαντάζεσαι πόσο σε νιώθω. Τα ίδια ακριβώς πίστευα κ εγω για εμένα μέχρι πριν 3 μήνες. Οτι θα μείνω μονη μου, οτι εχω κατι κ τους απωθώ, οτι εχω υψηλά standard, οτι γενικά το πρόβλημα το εχω εγω κ οχι οι άλλοι. Ζήλευα που έβλεπα ζευγάρια κ εγω ήμουν μόνη. Μέχρι που βρέθηκε ο Κ. κ όλα άλλαξαν. Ένιωσα πως εχω ζωή ξανά. Κ εχω να σου πω οτι με τον Κ. είχαμε βρεθεί άλλες 2 φορές στο παρελθόν σε κοινή παρεα κ κανένας από τους δυο δεν έδωσε σημασία στον άλλο γιατι προφανώς κανένας από τους δυο δεν ηταν πραγματικά έτοιμος. Οταν τον ειδα την τρίτη φορά μου έκανε το μεγάλο κλικ κ ξέρεις γιατι; Γιατι δεν το σκεφτόμουν πλέον. Γιατι είχα συνειδητοποιήσει οτι εχω πολλούς κ καλούς φίλους, μια καλή δουλεια κ κυρίως όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ ειναι καλά κ οκ αυτο λείπει, αλλα πάντα κατι θα λείπει κ εχω ήδη αρκετά σημαντικά πράγματα. Πρέπει να τα εχεις καλα πρώτα με τον εαυτό σου για να χωρεσεις κι έναν αλλο ανθρωπο στη ζωή σου. Οταν πραγματικά χαλαρώσεις κ δεν το σκέφτεσαι τότε θα ερθει. Όσο το κυνηγάς κ το σκέφτεσαι κ σε παίρνει από κάτω, αυτο θα βγαίνει προς τα έξω κ κανεις δεν θελει έναν ανθρωπο που φαίνεσαι κατσούφης δίπλα του. Καλές γιορτές να εχεις κ μακάρι ο νέος χρόνος να σου φέρει κι έναν ανθρωπο δίπλα σου :)
Αγαπητέ εξομολογούμενε το "ποτέ" να μην το λες..δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Επίσης πρέπει να σταματήσεις να αυτοαποκαλείσαι και να νιώθεις Λούζερ, γιατί θα καταντήσεις αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μετά μάλλον οφείλεις (στον εαυτό σου) να σκεφτείς γιατί επιλέγεις γυναίκες με τις οποίες δεν ταιριάζεις και τέλος μήπως να αλλάξεις (και) μοτίβο προσέγγισης. Στην τελική 36 είσαι (αν υπολόγισα καλά), πότε πρόλαβες και απογοητεύτηκες;;
26 είμαι, Θεός φυλάξοι! Έχεις δίκιο, αλλά και εγώ κουράστηκα να "κυνηγώ" την αγάπη. Τόσο δύσκολο είναι πια; Και στην τελική δε θέλω να πληγώσω καμιά ούτε να τη χρησιμοποιήσω. Μια σοβαρή, ανθρώπινη, ερωτική σχέση θέλω!
Μάλλον κανένας απο τους σχολιαστές δεν κατάλαβε οτι αυτός που γράφει την εξομολόγηση αναφέρεται στον εαυτό του. Ας μην πω κακίες λοιπόν γι'αυτούς που σχολίασαν αμέσως και είπαν την εξυπνάδα τους.Εσένα που έγραψες την εξομολόγηση σε νιώθω πάντως.
Ο κειμενογράφος είμαι. Και ναι, προφανώς το έγραψα για μένα, νομίζω φαίνεται και από τον τίτλο.Το δεύτερο πρόσωπο το χρησιμοποιώ σαν να συζητώ με τον εαυτό μου. Γιατί ο εαυτός μας είναι αυτός που μας ξέρει καλύτερα από όλους.Anyway, γλυκιά καλημέρα σε όλους!
Αγαπητέ Λούζερ (αν και θα προτιμούσα να σε λέω ρομαντικό μιας και πιστεύω ότι αδικείς πολύ τον εαυτό σου με αυτόν τον χαρακτηρισμό), θέλω να σου εξομολογηθώ πως με διακίνησε ιδιαίτερα αυτό που έγραψες και απόρησα μιας και ήταν σαν να διαβάζω δικές μου σκέψεις. Δεν ήξερα αν έπρεπε να χαρώ ή να λυπηθώ που υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που νιώθουν έτσι. Τουλάχιστον δεν είμαι η μόνη.. Κι εγώ με την αγάπη μάλωσα κι έχω θεωρήσει πολλές φορές τον εαυτό μου άτυχο στην αγάπη αφού ξέμενα πάντα με επιλογές που μου έδιναν ελάχιστα ενώ είχα πάρα πολλά να δώσω. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο σταμάτησα να με θεωρώ και ιδιαίτερα άτυχη μετέπειτα όταν είδα ότι δεν έχασα ποτέ κάτι που με γέμιζε τόσο πολύ. Δεν ξέρω αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τα δίνουν όλα στον έρωτα, αλλά αν έχεις την τύχη και την ατυχία ταυτόχρονα να βρίσκεσαι σε αυτήν την κατηγορία (αυτό συμπεραίνω από όσα γράφεις), πρέπει να συνηθίσεις σε αυτή τη μοναξιά. Όλοι οι πραγματικοί ποιητές ξέρουν πως σε αυτή τη ζωή ερχόμαστε και φεύγουμε μόνοι. Αυτός ο πόνος και αυτή η ματαιότητα της ύπαρξης είναι αυτή που μας κάνει να ψάχνουμε τόσο απεγνωσμένα ο ένας τον άλλον για να κρατηθούμε. Στις μεγαλύτερες υπαρξιακές μου αναζητήσεις ήμουν πάντα μόνη, τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή μου τις πέρασα πάλι μόνη. Γιατί δεν θέλω έναν άνθρωπο μόνο για τα κακά. Σε νιώθω απόλυτα γιατί είναι πραγματικά πολύ άδικο να θες να δώσεις και να μην μπορείς. Να βλέπεις γύρω σου τόσες άδειες σχέσεις να συντηρούνται και εσύ να είσαι μόνος.. Εμείς οι ονειροπόλοι χανόμαστε και λίγο στον κόσμο μας και αργούμε λίγο. Καμιά φορά, χάνουμε και στιγμές. Υπάρχουν κοπέλες που ειλικρινά ψάχνουν αυτό που έχεις να προσφέρεις και θα πέθαιναν για ένα ηλιοβασίλεμα με Καρυωτάκη, Pessoa, Bukowski ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει σε καταθλιπτική ποίηση. Θα έδιναν τα πάντα απλά για έναν τύπο που διαβάζει γενικά. Είσαι έτσι κι αλλιώς ξεχωριστός οπότε καλά θα κάνεις να αρχίσεις να σε αντιμετωπίζεις έτσι και να ανεβάσεις κι άλλο τα standards σου. θέλω πραγματικά να ξέρεις πως αυτό που ψάχνεις βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Απλά μείναμε λίγοι, κι είναι πολύ δύσκολο να συναντηθούμε. Υπομονή χρειάζεται. Do not EVER lose hope!Κι όπως είπε και η αγαπημένη Anais Nin: "I prefer by far the warmth and softness to mere brilliancy and coldness. Some people remind me of sharp dazzling diamonds. Valuable but lifeless and loveless. Others, of the simplest field flowers, with hearts full of dew and with all the tints of celestial beauty reflected in their modest petals". Δεν αξίζουν όλοι οι άνθρωποι το ενδιαφέρον σου. Μήπως απλά δεν ψάχνεις σωστά; (Τα λέω για να τα ακούω κι εγώ-καθότι είμαι για μια ακόμη φορά ακριβώς στην ίδια θέση με σένα)
Αγαπητέ ντροπαλέ το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορούν καψουριτσες που κοιμούνται με την φωτογραφία σου ή ψάχνουν το προφίλ σου μερόνυχτα και εσύ μιζεριαζεις για την πάρτυ σου μόνος σου. Άνοιξε τα μάτια σου χρυσέ μου. Τζιζας.
Scroll to top icon