ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.8.2016 | 17:38

"Γιατί μαρή δεν πάμε για ένα μπάνιο στην θάλασσα παρέα; "

Πραγματικά σε αυτό το ερώτημα έχω βρει την απάντηση του "δεν μου αρέσει η θάλασσα και σε όποιον αρέσει".Η αλήθεια μου βέβαια είναι άλλη.Από μικρό κοριτσάκι είχα καλοκαιρινές ταλαιπωρίες με την ουρολοίμωξη.Θυμάμαι κάθε καλοκαίρι να τρέχω σε μικροβιολόγους και να έχω όλες τις γνωστές ενοχλήσεις.Κι άντε να εξηγήσεις σε ένα 8 χρονο κοριτσάκι τι ακριβώς ήταν αυτό!Άλλη εποχή δεν είχα ποτέ θέμα και παρόλο που η μητέρα μου επέλεγε τις πιο καθαρές παραλίες πάντα τα καλοκαιριά ταλαιπωριόμουν!Το ψάξαμε από'δω,το ψάξαμε από εκεί,αλλά δεν υπήρχε πιθανότητα να κολούσα από κάπου αλλού!Μέχρι και ολόκληρη την οικογένεια για εξετάσεις είχε σύρει η μάνα μου μήπως και κολούσα από κανέναν τους κατουρόντας στην τουαλέτα τους αλλά τίποτα!Όλοι ήταν καθαροί!Η μητέρα μου πάλι από πλευράς της έκανε τα πάντα για να μην κολλήσω!Μέχρι και χαλάκι κουβαλούσε στην παραλία και διπλοέστρωνε ψάθες και πετσέτες από πάνω του,αλλά τίποτα!Δεν με άφηνε να μένω με βρεγμένο μαγιώ και με στέγνωνε και με άλλαζε απ'ευθείας,αλλά η ουρολοίμωξη εκεί! Κάθε χρόνο τα ίδια.Μέχρι που εγώ ως παιδάκι τις επόμενες χρονιές είχα αρχίσει την "επανάσταση" μου και σταμάτησα να μπαίνω στην θάλασσα!Λίγο και το ιστορικό μου που θυμόμουν τα συμπτώματα μου ! Και όλως περιέργως δεν ξανακόλησα!Και κοίτα να δεις που κάπου στα 17 μου την ξαναέπαθα!Για 5 ολόκληρα χρόνια δεν είχα μπει στην θάλασσα εώς τότε!Μια φίλη με είχε πείσει να πάμε για μπάνιο παρέα!Με μνήμες από την ουρολοίμωξη μου,πήγα και αγόρασα 3 μαγιώ παρακαλώ και όταν πήγαμε παραλία είχα πάρει μαζί μου και 4 πετσέτες!Χώρια του ότι την έπρηξα να πάμε σε μια παραλία που θεωρούταν από τις καθαρότερες και φαινομενικά έτσι έδειχνε!Πιθανότατα θα έμοιαζα με την τρελή τύπισα που για ένα μπάνιο παίρνει μαζί της μια βαλίτσα λες και θα κάτσει διήμερο!Και μετά.....το μετάνοιωσα!Από τότε είχα να πάνω για μπάνιο στην θάλασσα,μέχρι και πέρυσι στα 26 μου!Και όπως καταλαβαίνετε να μην ξαναγεμίσω το κείμενο μου με την ιστορία....να τα μας πάλι!!!Και τελικά καταλήγω πως η θάλασσα δεν είναι για όλους μας!Κάποιοι καλοπερνάνε,κάποιοι από εμάς ταλαιπωρούνται!Και γιατί το γράφω εδώ; Γιατί βαρέθηκα να το εξηγώ!Η "χειμωνιάτικη" φίλη μου δεν το καταλαβαίνει γιατί δεν την ακολουθώ το καλοκαίρι στις παραλίες!Λέει ότι δεν πρόκειτε να την ξαναπάθω αν προσέχω και οτι μάλλον βρίσκω δικαιολογίες επειδή δεν ξέρω κολύμπι!Μα δεν μου εξηγεί ποτέ όταν την ρωτάω πως είναι δυνατόν όοολη την περίοδο που μένω εκτός θάλασσας να μην έχω τέτοιο θέμα και όταν αποφασίζω να πάω να "πιάνω" ουρολοίμωξη!Πάντως σε εμένα από την θάλασσα ήρθε αυτή η ταλαιπωρία μου και είμαι σίγουρη γι'αυτό,αφού όπως ήδη έχω αναφέρει,ποτε μα ποτέ δεν ξανακόλησα,παρά μόνο τις φορές που την επισκέφθηκα!Και ναι λοιπόν! Το μπάνιο στην θάλασσα δεν είναι για όλους-ες μας!
3
 
 
 
 
σχόλια
Μήπως καθόταν συνέχεια στην άκρη της θάλασσας, εκεί που χτυπάει το κύμα και κολλούσε ουρολοιμωξη; Στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά βρώμικα και ας μην το βλέπουμε. Οι γιατροί πάντως το απαγορευουν σε όλους.
Συμφωνω μ αυτό που λέει η Νεφέλη, είμαι υπέρ των δοκιμών όταν βλεπουμε οτι κάτι δεν πάει καλά -ειδικά- κ υπέρ των φυσικών τρόπων, βοτάνων κλπ.Όμως πέρα απ αυτό, μήπως είναι ψυχολογικό το θέμα? Από την αποψη ότι από τη στιγμή που εχεις συνδεσει θάλασσα κ ουρολοίμωξη, μήπως είναι κατά κάποιο τρόπο κάτι σαν αυθυποβολή?
Scroll to top icon