ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.8.2016 | 00:42

Οι μασκες σιγα σιγα πεφτουν

Τον τελευταιο καιρο λογω καποιων προβληματων,ανεργια,θανατος του πατερα μου και κακου οικογενειακου περιβαλλοντος ,με αυταρχικη μανα,με μεγαλομανια (δεν προσαρμοστηκε στην κριση)σπαταλη χωρις ορια,με ψυχολογικα προβληματα και αδερφη πονηρη και αδιαφορη (κοιταει την παρτη της) εμφανισακαταθλιψη ,φοβιες,και ιδψ διαταραχη......Ζορικα πραγματα.....Μενουμε σε οικογενειακη πολικατοικια και υπαρχουν πολλα προβληματα.Η αδερφη μου παντρεμενη,δημοσιος υπαλληλος επισης με δημοσιο υπαλληλο με δυο παιδια ,το ενα αυτιστικο.Χρωσταει πολλα σε τραπεζα διοτι αυτη κ ο ανδρας της χρεωναν καρτες για να πηγαινουν στην μυκονο και σε νησια....Επειδη εμφανισα αυτα τα προβληματα η πονηρη αδερφη μου μου λεει συνεχεια να γραψω το σπιτι που μενω στα παιδια της,μιας κ εγω δεν εχω ακομα παιδακια, εχω σχεση με σοβαρη και καλη κοπελα που μου συμπαραστεκεται.Κλεγεται και λεει συνεχεια οτι τα παιδια της θα επωμιστουν τα χρεη της,μιας και το σπιτι ειναι υποθηκευμενο....Δεν εφτανε αυτο αλλα πλευριζει ηλικιωμενη θεια με περιουσια λεγωντας οτι θα την γεροκομησει,για να παρει σπιτι στην πεντελη μεγαλης αξιας....λεγωντας οτι ειμαι αρρωστος....ενω κανονικα δικαιουμαστε απο μιση την περιουσια.......
4
 
 
 
 
σχόλια
η αδερφή σου πατάει σε αυτό που πιστεύει πως είναι η αδυναμία σου για τα δικά της προσωπικά συμφέροντα ξέροντας πως είναι εναντίον στα δικά σου συμφέροντα. γι'αυτό και πρώτα πρέπει να απευθυνθείς σε ψυχολόγο να σε βοηθήσει έτσι ώστε σιγά σιγά να σταθείς στα πόδια σου. και με αυτό τον τροπο να έχεις το σθένος να αντισταθείς στις ψυχολογικές πιέσεις της αδερφής σου.η ψυχολογική πίεση της αδερφής σου ουσιαστικά ισοδυναμεί με χειρισμό γιατι προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα σε σχέση με τα ανίψια σου. όμως δεν γνωρίζεις αν στο μέλλον αποκτήσεις δικά σου παιδιά. επισης δεν εχεις καμια ηθική υποχρέωση να αφήσεις τη περιουσία σου στα ανίψια σου ακόμα κι αν δεν αποκτήσεις ποτέ παιδιά. οσον αφορα την ηλικιωμένη θεία, το πρόβλημα δεν είναι αν σου αφήσει το σπίτι και πρέπει να πληρώσεις φόρους. η θεία μπορεί να πεθάνει σε 5-10 χρόνια και να έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις τους φόρους. γι αυτό μη παιρνεις αποφασεις βασιζόμενος στη τωρινη σου οικονομικη κατασταση. το πρόβλημα είναι ότι η αδερφη σου εργαλοποιει την ασχημη ψυχολογική κατάσταση σου για να πάρει το μερίδιο σου. κι αυτό παρ'ολο που η κατάσταση σου είναι πλήρως αναστρέψιμη. εγώ θα λεγα να πας στη θεία και να της εξηγήσεις τη κατάσταση. όχι για να σου αφήσει το σπίτι αλλά γιατί δεν πρέπει να ανέχεσαι η αδερφή σου να σε χρησιμοποιεί για δικό της όφελος. γενικότερα καλό είναι να συμβουλευτείς δικηγόρο σε αυτά τα θέματα διότι όντως δικαιούσαι το μισό. μην μασάς και μην ανέχεσαι τους χειρισμούς και την κακοβουλία της αδερφής σου.
Φίλε άσ'την να το πάρει το σπίτι στην Πεντέλη. Εφόσον προέρχεται από θεία, ο φόρος κληρονομιάς ή δωρεάς είναι 40% και σκέψου και τον ΈΝΦΙΑ που θα πληρώνει. Επίσης, αν βάλεις και το σπίτι που έχει τώρα, λογικά θα εμφανίζει συνολική περιουσία άνω τον 200 χιλ και θα εμπίπτει και σε συμπληρωματικό φόρο. Ακόμα και να μη σου το φάει η αδερφή, κανε αποποίηση όταν σας χαιρετήσει η θεία και δεν κανω καθόλου πλακα!!!Εννοείται μην γράψεις το σπίτι σου στα παιδιά της. Εγώ θα πρότεινα να το πουλήσεις και να αλλάξεις περιβάλον.
Σωστος, απλα επειδη προκειται για οικογενειακη πολυκατοικια, σιγα μη θελει κανεις ασχετος να το αγορασει. Το προτιμοτερο και διακιοτερο για τον εξ. ειναι το πουλησει στην αγαπημενη του αδερφουλα, που το θελει, και ας το γραψει αυτη μετα στα παιδια της. Επισης θελω να πω οτι, ειλικρινα βγαινω απο τα ρουχα μου οταν ακουω 'αφου εσυ δεν εχεις ακομη παιδια'..Προδικαζει δλδ οτι δε θα κανει ποτε; ή επειδη τον τιμωρει επειδη αργησε; Ειλικρινα, δε μπορω να βρω χαρακτηρισμο για τετοια ατομα.
Πρώτα θα απευθυνθείς στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που έχει ο δήμος/η περιοχή σου και έπειτα θα κοιτάξεις να συμβουλευτείς δικηγόρο. Δεν υπάρχει λόγος να υποκύψεις στους εκβιασμούς της αδερφής σου, είναι πολύ άσχημο αυτό που σου λέει προκειμένου να εξασφαλίσει τα παιδιά της. Απαράδεκτη. Δεν πειράζει, δεν τους διαλέγουμε τους συγγενείς αλλά εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να την ανέχεσαι. Αν η σχέση σου προχωρήσει ή αν κάποια άλλη σχέση σου προχωρήσει, κανόνισε να μη μείνετε μόνο στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, θα δεινοπαθήσει η γυναίκα.
Scroll to top icon