ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.11.2016 | 18:21

απορριψη

Διαβαζα ενα αρθρο που ελεγε οτι οι ανθρωποι που κανουν πιο πολυ καιρο να συνελθουν απο χωρισμο η απορριψη ειναι αυτοι που πιστευουν οτι 1ον η απορριψη λεει κατι για τους ιδιους 2ον οι ανθρωποι δεν εξελλισσονται και ειναι κατι σταθερο.Εγω εχω 4 μηνες που με ταλαιπωρει να ξεπερασω καποιον που τραβιομουν ενα 2μηνο!παντα πιστευα οτι οι ανθρωποι εξελισσονται κ παντα δινω στον εαυτο μου περιθωρια εξελιξης!ειδικα τον τελευταιο καιρο εχω κανει αλματα στην προσωπικη μου βελτιωση.Αυτο που πραγματικα με δυσκολευει ειναι να μην παρω την απορριψη προσωπικα.και θα μου πεις προσωπικα παρτην γιατι εσενα απορριψε!δεν εννοω αυτο,εννοω να μην σκεφτω τι δεν παει καλα σε εμενα,τι τοσο στραβο ειχα και δεν του αρεσε,ποσο λιγη ειμαι για αυτον.γιατι για εμενα αυτος ηταν η απολυτη καψουρα ελιωνα και μονο που τον ακουγα η τον κοιταγα.βλεπω ολα τα αρνητικα μου,ολα αυτα που με ενοχλουν σε εμενα και λεω να οριστε για αυτο δεν με ηθελε.κατηγορω τον εαυτο μου δηλαδη σκεφτομαι οτι δεν ειμαι κατι ιδιαιτερο ριχνω την αυτοπεποιθηση μου στο πατωμα..ποσο δυσκολο να νιωσω στο πετσι μου αυτο που με την λογικη ξερω : ειναι ενας αλλος ανθρωπος με τα δικα του γουστα και μπορει εμενα να μην μου αρεσουν τα στοιχεια που αυτος ψαχνει σε καποια η να μην εχουν καμια σχεση με εμενα.κιομως οχι.εκει εγω.πιστευω πως φταιει που ειμαι μαζεμενη ντροπαλη δεν επιδεικνυω τα θετικα μου δεν πριζω τον αλλον σε τηλεφωνα και περιορισμους.γιατι αυτη με την οποια εμπλεξε τωρα τον εχει σηκω σηκω κατσε κατσε.δεν ξερω.οτιδηποτε σκεφτειτε πειτε το θα ηθελα να ακουσω ειλικρινεις γνωμες γιατι εχω βαρεθει να ακουω απτις φιλες μου τα κλασσικα : δεν σου αξιζει,πηγαινε παρακατω,μην ασχολεισαι που μοιαζουν με το να μου πουν : βαριεμαι απιστευτα αυτην την κουβεντα,ας πουμε τα δικα μου
3
 
 
 
 
σχόλια
Τι θα πει "τα δυο πόδια σ'ένα παπούτσι"; Είναι εντελώς υποκειμενικό, δηλαδή αυτό που εσύ βλέπεις ως καταπίεση και εντολές, εκείνος σ'αυτή τη δεδομένη φάση της ζωής του πιθανό να το βλέπει ως καθοδήγηση, ξεκούραση, ανακούφιση, ασφάλεια και ύπαρξη ξεκάθαρων ρόλων (σημαντικό για κάποιους).Παίζει ρόλο και η χρονική στιγμή, αλλά και το τι έχει αποκομίσει κανείς από την τελευταία του σχέση. Δηλαδή αν είχε χωρίσει "ταλαιπωρημένος" με αυτή πριν γνωρίσει εσένα, υπάρχει περίπτωση να είχε ανάγκη τη στοργή που θα του προσέφερες εσύ και να ήταν μαζί σου τώρα.Το θέμα είναι οτι αλλάζουμε σαν προσωπικότητες, εξελισσόμαστε υποτίθεται κι έτσι τα θέλω μας είναι ρευστά, οπότε μην κλαις πάνω απ'το χυμένο γάλα, προχώρα με τη ζωή σου. Οι χωρισμοί έρχονται ως συνέπεια ενός συνόλου παραγόντων και πολλές φορές δεν είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε καταστάσεις.
Η ειλικρινής μου γνώμη είναι πολύ απλή και λιγότερο επιστημονική από της Καραβάνας (δεν έχω αντίστοιχη επιστημονική κατάρτιση): ο άνθρωπος δε σου έκανε, του κάνει εκείνη που του έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Το ότι δε μας κάνει ένας άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είμαστε προβληματικοί εμείς. Έχεις σκεφθεί πόσους έχεις απορρίψει εσύ; αυτοί κατατάσσονται στην ομάδα των προβληματικών ανθρώπων; Απλά, δεν ταιριάζουν όλοι με όλους τελικά.
Θα σου πω κάτι ιδιαίτερα απελευθερωτικό (αν κοιτάξεις να το καταλάβεις) με το οποίο θα διαφωνήσει άπαν το φόρουμ και τα σκυλιά τους μαζί (no offence to dogs). Αλλά θα το πω. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε κυριαρχικής νοοτροπίας και υποτακτικής νοοτροπίας. Ο διαχωρισμός δεν έχει ουδεμία σχέση με θυματοποίηση ή υποτίμηση και η μία ομάδα δεν είναι "ανώτερη" από την άλλη. Είναι το ίδιο άνθρωποι με τα συν και τα πλην τους. Είναι απλώς έμφυτο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα. Ο κυριαρχικής νοοτροπίας λοιπόν τα βρίσκει με έναν υποτακτικής νοοτροπίας. Δύο κυριαρχικοί μαζί τρώγονται σαν τα κακά προγόνια. Δύο υποτακτικοί μαζί δεν μπορούν να βρουν άκρη και ταλανίζονται στην αναποφασιστικότητα. Το αγόρι σου βρήκε την κοπέλα που θα του βάλει τα 2 πόδια σε 1 παπούτσι κι έτσι ευχαριστήθηκε. Μπορείς λοιπόν να ησυχάσεις. Δεν φταις σε κάτι.
Scroll to top icon