Το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετατρέπεται σε μουσείο

Το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετατρέπεται σε μουσείο Facebook Twitter
0

Έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που ο αντιδραστήρας Νο 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ εξερράγη. Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Συμβάντων, με άμεσες απιπτώσεις στην οικονομία και στην υγεία της περιοχής. Εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και σήμερα καθώς τα κρούσματα καρκίνου και λευχαιμίας που είναι συνδεδεμένα με το ατύχημα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 15%.

 

Τώρα, ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η περιοχή είναι ασφαλής για επισκέψεις και μέσα στο 2011 θα ανοίξει για ξενάγηση σε τουρίστες.

 

Το αρμόδιο υπουργείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ελπίζει μέχρι το 2015 να έχει ολοκληρώσει το προστατευτικό περίβλημα του αντιδραστήρα που χρηματοδοτείται από διεθνείς πόρους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM