Αστυνομικός σκότωσε 14χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Αστυνομικός σκότωσε 14χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο Facebook Twitter
1

Ένας αστυνομικός σκότωσε ένα 14χρονο αγόρι που προσπαθούσε να ξεφύγει κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο, στο Φοίνιξ των ΗΠΑ. 

Με ανακοίνωσή της, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα πως, την Τρίτη, ένας αξιωματικός του σώματος σκότωσε τον ανήλικο που ήταν ύποπτος διάρρηξης αυτοκινήτου. 

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο έφηβος κρατούσε μία ρέπλικα 1911 αεροβόλου που είχε κλέψει από το όχημα, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησε καταδίωξη του 14χρονου από ένστολους. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο ύποπτος στράφηκε προς το μέρος των αστυνομικών, ένας από αυτούς θεώρησε την κίνηση απειλητική και πυροβόλησε τον 14χρονο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. 

Ο ανήλικος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγο αργότερα, σε τοπικό νοσοκομείο. 

  

Η καταδίωξη και ο πυροβολισμός έχουν καταγραφεί από την κάμερα που είχε στην στολή του ο αστυνομικός αλλά η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει διαθέσει το επίμαχο υλικό σε μέσα ενημέρωσης. 

Τα στοιχεία του 14χρονου δεν έχουν ανακοινωθεί από επίσημα χείλη αλλά ο τοπικός σταθμός ABC15 στην Αριζόνα μεταδίδει πως έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του Σάντρα Γκονζάλες και τον αδερφό του νεκρού, Τζέισον, που ζητούν εξηγήσεις από την αστυνομία. 

«Τον σκότωσαν, ήθελαν να τον καταστρέψουν (...) θέλω δικαιοσύνη», φέρεται να δήλωσε στον σταθμό η μητέρα. «Οι αστυνομικοί έχουν όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ σωστά; Γιατί δεν τον στόχευσαν με ένα τέτοιο τέιζερ;», αναρωτήθηκε ο αδελφός του στην ίδια συνέντευξη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η μητέρα του και ο αδερφός του αυτό που αναρωτήθηκαν είναι γιατί ο αστυνομικός δεν ήταν μέντιουμ να καταλάβει ότι το όπλο που κρατούσε δεν ήταν ψεύτικο. Το γεγονός ότι ο 14χρονος γιος της έκλεβε αμάξια δεν την πτόησε κι ιδιαίτερα όπως φαίνεται.