ΓΕΕΘΑ: Κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων για τουρκικά πλοία στα Ίμια

ΓΕΕΘΑ: Κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων για τουρκικά πλοία στα Ίμια Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το ΓΕΕΘΑ διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινούνται για την παρουσία τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων και μιας ακταιωρού στην περιοχή των Ιμίων. 

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα «Σαμπάχ» υποστήριξε ότι κάθε χρόνο από το 1996 η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Φέτος όμως οι ελληνικές δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να πλησιάσουν τα Ίμια καθώς ο τουρκικός στόλος έχει αποκλείσει την περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα. 

Πέρα από τη διάψευση, πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της Τουρκίας. 

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν τα ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων στη προπαγάνδα που αναπτύσσεται κατά την επέτειο της κρίσης των Ιμίων. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM