Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια

Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια Facebook Twitter
3

Στην ΠΓΔΜ ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας τη χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», στη βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.  

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αφαιρέθηκαν τα γράμματα με τη σημερινή συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο που στεγάζει την έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. 

Στη θέση τους αναμένεται να τοποθετηθούν καινούργια γράμματα με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ίσως αυτό να συμβεί αύριο, σε εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο του κτιρίου, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει «πλήρη αποτυχία» για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει «πλήρη αποτυχία» για τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, η Χαμάς βρισκόταν σε ετοιμότητα 85% και αποφάσισε τον Μάιο του 2023 την επίθεση» συμπεραίνει η εσωτερική έρευνα του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Τζιν Χάκμαν: Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα εικάζει η κόρη του

Διεθνή / Τζιν Χάκμαν: Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανή αιτία του θανάτου του, λέει η κόρη του

Η Ελίζαμπεθ Τζιν Χάκμαν εικάζει ότι ο Χολιγουντιανός σταρ, η σύζυγός του, Μπέτσι Αρακάουα και ένα από τα σκυλιά τους, πέθαναν λόγω εισπνοής τοξικών αερίων
LIFO NEWSROOM
Ο Economist απεικονίζει τον Τραμπ ως μαφιόζο στο εξώφυλλό του – Ο «Ντον» της παγκόσμιας πολιτικής

Διεθνή / Ο Economist απεικονίζει τον Τραμπ ως μαφιόζο στο εξώφυλλό του – Ο «Ντον» της παγκόσμιας πολιτικής

Η λογική του Ντον Κορλεόνε φαίνεται να κυριαρχεί στον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζουν σήμερα την Ουκρανία, γεγονός που αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του εμβληματικού περιοδικού
LIFO NEWSROOM
Ισπανική πόλη «υιοθέτησε» δύο μετανάστες που προσπάθησαν να σώσουν έναν άνδρα που σκοτώθηκε σε ομοφοβική επίθεση

Διεθνή / Ισπανική πόλη «υιοθέτησε» μετανάστες που προσπάθησαν να σώσουν άνδρα από ομοφοβική επίθεση

«Το γεγονός ότι δύο μετανάστες χωρίς χαρτιά ήταν οι μόνοι που διακινδύνευσαν τη σωματική τους ακεραιότητα, για να βοηθήσουν το θύμα μιας αγέλης που διψούσε για φρίκη, αφήνει πολλή τροφή για σκέψη» δήλωσε η δήμαρχος της Λα Κορούνια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτή η είδηση είναι απόλυτα θλιβερή και προσβλητική. Αναγκάσαμε μια μικρή φτωχή χώρα να αλλάξει το σύνταγμά της και μάλιστα να της υπαγορεύσουμε τι θα γράφει. Θα ήθελα πολύ να ξέρω, αν ερχόταν στο μέλλον μια πιο ισχυρή γειτονική χώρα να επιβάλει στην Ελλάδα πώς θα λέγονται οι δρόμοι και τα λιμανια, τι θα σκέφτονταν τότε οι ελληνοκανίβαλοι. Αν θα καταλάβαιναν κάτι.
Άλλη μια φτηνή χώρα (όπως Βουλγαρία, Τουρκία) θα ανταγωνίζεται την πανάκριβη Ελλάδα. Ίσως αυτό φοβόντουσαν κάποιοι ....Μετά θα πάμε να ρθούμε και όλα θα ξεχαστούν όπως κι ο τάφος του Μεγαλέξαντρου.