Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για σχέδιο εξοπλισμού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για σχέδιο εξοπλισμού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα
0

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ πως σχεδιάζουν να εξοπλίσουν την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε επίσης πως η Ουάσινγκτον αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις αλλά και όπλα κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας. 

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επικαλέστηκε πληροφορίες για όσα ισχυρίζεται, όμως δεν έδωσε την πηγή των πληροφοριών ούτε παρουσίασε πολλές λεπτομέρειες. 

«Υπάρχουν πληροφορίες, που λένε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ εξετάζουν το ζήτημα να αγοράσουν από χώρα της ανατολικής Ευρώπης μια μεγάλη ποσότητα όπλων και πολεμοφοδίων για να τα στείλουν στην συνέχεια στην δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης πως το αμερικανικό κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας μπορεί να προβοκάρει συγκρούσεις που θα δημιουργήσουν το πρόσχημα για επέμβαση με στόχο την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM