Σάμος:Τραγωδία με νεκρά παιδιά σε ναυάγιο με μετανάστες

Σάμος:Τραγωδία με νεκρά παιδιά σε ναυάγιο με μετανάστες Facebook Twitter
0

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και δύο μικρά  παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου με μετανάστες που σημειώθηκε τη νύχτα στη Σάμο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πλωτό εντόπισε και περισυνέλεξε μέσα στη θάλασσα 11 μετανάστες να κολυμπούν, εκ των οποίων τρία παιδιά, ενώ ένα άτομο αγνοείτο.

Τα δύο από τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους κατέληξαν. Όπως ανέφεραν οι μετανάστες στους λιμενικούς, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 12 άτομα. Όλοι οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σάμο.

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα πλωτό ένα ναυαγοσωστικό, σκάφος frontex και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα 11 μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου προέβησαν επίσης χθες βράδυ στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

Ελλάδα / Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

«Έχουμε μια “πανσπερμία” τεκτονικών πλακών στην περιοχή. Η Μιανμάρ βρίσκεται στο όριο δύο μεγάλων πλακών, με έντονη σεισμικότητα και υψηλή επικινδυνότητα για ισχυρά σεισμικά φαινόμενα»
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ελλάδα / Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Πρόκειται για τα τρία βίντεο που είχε παραδώσει στις 5 Φεβρουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Interstar, Βασίλειος Καπερνάρος, στον ανακριτή
LIFO NEWSROOM